Rezervacija

SOFIJA I PLOVIV

CIJENA: 1290.00 Kuna
SOFIJA I PLOVIV


DATUM POLASKA: Petak, 04 Listopad 2019

5 dana autobusom

04.10.-08.10.2019.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan ZAGREB – SOFIJA

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 22:00 sata. Slijedi noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.

 

2. dan SOFIJA

Dolazak u Sofiju u ranim prijepodnevnim satima. Panoramski razgled bugarske prijestolnice i ujedno drugog najstarijeg grada Europe. Smještaj u hotel i kraći odmor. Razgled grada u pratnji gradskog vodiča: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, a ujedno je i jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu, crkva Sv. Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palača, Rotunda Sv.Juraja, Narodno kazalište, crkva Sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike, džamija Banya Bashi koja potječe iz šesnaestog stoljeća… Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili bogatu ugostiteljsku ponudu s bugarskim specijalitetima. Preporučujemo isprobati poznatu pitu sa sirom, hladnu juhu s krastavcima, izvrsne osvježavajuće salate, odličan gusti jogurt, sarmice od vinove loze, mesna jela i to sve uz odličnu bugarsku rakiju i sireve. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan SOFIJA - IZLET PLOVDIV EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE 2019.

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Plovdiv, europsku prijestolnicu kulture 2019.(doplata na licu mjesta). Plovdiv je smješten na rijeci Marici, a ime mu je dao Filip II. Makedonski. Po dolasku slijedi razgled grada: Gornji i Donji grad, stare bugarske kuće, obilazak jako dobro očuvanog rimskog kazališta u staroj gradskoj jezgri, šetnja srednjovjekovnim uskim uličicama. Slobodno vrijeme za vlastite programe, kupovinu popularnih proizvoda na osnovi bugarskih ruža ili posjet nekoj od izložbi ili događanja vezanih za europsku prijestolnicu kulture. Povratak u Sofiju. Za putnike koji ostaju u Sofiji, slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalnu bugarsku večeru uz folklorni program (doplata na licu mjesta). Noćenje.

 

4.dan SOFIJA – IZLET U SAMOSTAN RILA

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u samostan Rila (doplata na licu mjesta). Manastir Rila je u utemeljio sv. Ivan od Rile, a danas je pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najvažnijih manastira srednjovjekovne Bugarske. Kompleks je obnovljen sredinom 19. st. s obzirom da je bio uništen u požaru te su primjetni tipični utjecaji bugarske renesanse koja simbolizira osjećaj slavenskog kulturnog identiteta u vrijeme otomanske okupacije. Povratak u Sofiju. Za putnike koji ostaju u Sofiji, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

 

5. dan, SOFIJA – BEOGRAD – ZAGREB    

Doručak. Odjava iz hotela i povratak za Zagreb. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Kraće zaustavljanje u središtu Beograda, šetnja do centra grada: Trg Slavija, Terazije, Trg Republike, knez Mihajlova, Narodno kazalište, Narodni muzej, Saborna crkva. Slobodno vrijeme za kavu ili shopping. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115