Rezervacija

SICILIJA, SARDINIJA I KORZIKA

CIJENA: 6490.00 Kuna
SICILIJA, SARDINIJA I KORZIKA


DATUM POLASKA: Četvrtak, 18 Listopad 2018

6 dana autobusom i brodom

18.10.-23.10.2018.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan  ZAGREB/RIJEKA – GENOVA - BROD

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 u 03:30 sati, moguć polazak iz Karlovca u 04:15 sati (obavezna prijavu prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:00 sati. Vožnja kroz Italiju uz kraća stajanja putem radi odmora. Dolazak u Genovu. Ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Na brodu je restoran, brodska trgovina i barovi. Noćenje u kabinama na brodu.

 

2. dan  BROD - PALERMO

Doručak na brodu. Plovidba Ligurskim i Tirenskim morem do Sicilije uz korištenje brodskih sadržaja. Sicilija je otok na raskrižju pomorskih puteva Europe i Afrike, otok bogatih raznolikih kulturnih utjecaja, prekrasnih plaža, slikovitih ribarskih gradića i vulkanskih krajolika. Iskrcaj s broda u Palermu u poslijepodnevnim satima. Palermo je zaštićen brežuljcima Monte Pellegrina na prekrasnom položaju u mješavini orijentalne i europske arhitekture. Grad obiluje baroknim palačama i crkvama, iza kojih su autentične srednjevjekovne četvrti uskih uličica i malih tržnica. Razgled glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: katedrala – Normanska palača – Teatro Massimo – Quattro Canti – trg Piazza del Commune s „fontanom srama“. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

3. dan  PALERMO – MONREALE - CEFALU - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela. Mala tura po Siciliji uz pratnju mjesnog vodiča približiti će nam ljepote sjevernog dijela otoka. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatog po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Katedrala je upravo veličanstveno ukrašena i među najvećim je znamenitostima normanske Sicilije. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju mjesnog vodiča. (ulaznica uz doplatu). Nastavljamo vožnju prema ribarskom gradiću Cefalu. Po dolasku razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalu u kojem dominira Normanska katedrala sa jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Povratak u Palermo. Ukrcaj na brod u ranim večernjim satima. Smještaj u kabine. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan  BROD - CAGLIARI – TURA PO SARDINIJI - ORISTANO - ALGHERO

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Cagliariju, glavnom gradu Sardinije i u antičko doba već važnom trgovačkom središtu smještenom u zaklonjenom zaljevu. Elegantni bulevari 19. stoljeća na mjestu nekadašnjih gradskih zidina i duge ulice s arkadama današnja su obilježja grada. Razgled grada : utvrda San Remy - katedrala - komunalna palača - Slonov toranj - četvrt Castello s Citadelom. Vožnja prema sjeveru kroz slikovitu unutrašnjost otoka. Sardinija je otok koji je očuvao drevne tradicije i festivale, a kulturno bogatstvo se ogleda u različitim dijalektima i jezicima. Za Sardiniju su karakteristične megalitske pretpovijesne strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 ovakvih pretpovijesnih spomenika nalazi se na sjeverozapadu Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Posjet gradiću Oristano, glavom gradu zapadne obale i šetnja povijesnom jezgrom. Vožnja do Alghera, slikovite luke okružene maslinicima, te stablima borova i eukaliptusa. Izgled starog grada djeluje španjolski, jer su ga u prošlosti naselili stanovnici katalonske obale. Razgled starog dijela grada punog labirinta uskih uličica, uz živahnu luku okruženom zidinama i kulama. Katedrala iz 16. stoljeća podignuta je u katalonskom gotičkom stilu, a brojne druge crkve imaju bogato uređenu unutrašnjost. Smještaj u hotel u Algheru. Noćenje.

 

5. dan ALGHERO – SANTA TERESA – BONIFACIO - TURA PO KORZICI - BROD

Doručak. Vožnja prema sjeveru Sardinije do luke Santa Teresa. Ukrcaj na brod. Jednosatna plovidba do Korzike. Iskrcaj s trajekta u Bonifaciu. Grad je na slikovitom položaju na poluotoku na stijeni uz more i u stari grad ima atmosferu genoveškog srednjeg vijeka. Ispod utvrde na stijeni smjestio se noviji dio grada s lukom. Korzika je četvrti je po veličini otok u Sredozemnom moru i pokrajina Francuske koja se sastoji od dva departmana. Korzika je otok koji se nalazi otprilike 200 km od Azurne obale, zapadno od Toskane i sjeverno od Sardinije. Vožnja prema Ajacciu, glavnom gradu Korzike i rodnom mjestu Napoleona Bonaparte. Razgled grada: Napoleonova rodna kuća - trg Place General de Gaulle – katedrala - gradska vijećnica - spomenik Napoleonu - trgovačka ulica generala Fescha - Cours Napoleon - luka. Nastavak vožnje kroz šumovitu unutrašnjost otoka poznatu po šumama kestena do grada Corte, nekad glavnog grada koji je u srcima mnogih Korzikanca i danas „glavni grad srca Korzike“ vezan uz život Pasqualea Paolija, političara zvanog generalom korzikanske nacije. Šetnja do starog grada i glavnog trga. Putem nas prati miris Mediterana i makije i tisuće stabala kestena, a kesteni su stoljećima bili hrana Korzikanaca. Kestenovo brašno koristilo se za pripravljanje hrane, danas su odlične i poznate marmelade od kestena, različiti kolači i poznato pivo s kestenom, koje svakako trebate kušati, kao i palentu od kestena i kestenovu tortu. Vožnja kroz planinsku unutrašnjost otoka do Bastie. Nekad malo ribarsko selo danas je najvažnija luka otoka. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Noćenje.

 

6. dan  BROD – GENOVA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Genove u jutarnjim satima. Razgled Genove uz pratnju gradskog vodiča: luka - katedrala San Lorenzo - mornarička četvrt -trg San Matteo. Povratak vožnjom kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim večernjim satima.


  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115