Rezervacija

MOJA GRČKA AVANTURA

CIJENA: 4390.00 Kuna
MOJA GRČKA AVANTURA


DATUM POLASKA: Utorak, 05 Rujan 2017

METEORA – DELFI – ATENA – PELOPONEZ – ZAKYNTHOS

5.9.-14.9.2017.

10 dana busom i brodom  

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

VRIJEDNOST VIŠE: izvrstan program kombinacija antičke Grčke s posjetom Meteorima i odmorom na rajskom otoku Zakynthosu, vrhunsko vođenje, centralno pozicioniran hotel u Ateni i hotel 3*/4* na Zakynthosu u glavnom gradu.

Program putovanja:

1.dan 5.9. POLAZAK ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA

Polazak u 22:30 h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Molimo Vas da na polasku budete minimalno 20 minuta ranije te se po dolasku javite pratitelju putovanja koji će Vas dočekati. Ukrcaj u Karlovcu u 23:00 h (benzinska postaja Petrol kod naplatnih kućica). Vožnja prema Rijeci. Ukrcaj u Rijeci na benzinskoj postaji Vrata Jadran – sjever u 00:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do luke Venecija.

 

2.dan 6.9.VENECIJA - PLOVIDBA

Ukrcaj na brod Cruise Europa kompanije Minoan Lines koji isplovljava u 04:30 sati. Smještaj u kabine i odmor. Plovidba Jadranom i Jonskim morem u smjeru Grčke uz mogućnost korištenja svih pogodnosti koje nudi brod (restorani, barovi, fast food, terasa na palubi s barom i ležaljkama). Noćenje na brodu.

 

3. dan 7.9.: IGOUMENITSA – KALAMBAKA – METEORA

Dolazak u luku Igoumenitsa u Grčkoj u 07.00 sati. Izlazak iz broda i nastavak putovanja autobusom u smjeru Kalambake. Odlazak do strmih i fascinantnih litica Meteora s kojih se pruža spektakularn pogled, a na kojima su se smjestili manastiri u stijenama (razgled jednog od manastira, prema želji-ulaznice uz doplatu). Smještaj u hotel u podnožju Meteora u šarmantnom mjestu Kalambaka. Slobodan ostatak dana za šetnju mjestašcem ili shopping. Noćenje.

 

4. dan 8.9.: KALAMBAKA – DELFI – ATENA

Raniji doručak i odjava iz hotela. Odlazak autobusom do jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta u Grčkoj i nekad poznatog proročišta Delfi. Šetnja lokalitetom: riznica Atenjana, Apolonov hram, kazalište, stadion. U popodnevnim satima nastavak putovanja za Atenu. Smještaj u hotel u centru Atene. Nakon smještaja i kraćeg odmora odlazak s pratiteljem putovanja u večernju orijentacijsku šetnju: Trg Omonia – ulica Stadiou – Trg Syntagma – Ulice Ermou – Plaka – Monastiraki. Povratak u hotel prema želji. Noćenje.

 

5. dan: 9.9.: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice - parlament - klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog - atenska akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe: kupovina u glavnoj trgovačkoj ulici Ermou ili elegantnoj četvrti Kolonaki, kušajte njihove čuvene musake, pita gyros ili souvlaki te sve to začinite njihovim tradicionalnim pićem, rakija Uzo ili Metaxom. Navečer predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama na tipičnu grčku večeru s tradicionalnim programom koja garantira odličnu zabavu i pravu grčku gastronomiju (naša preporuka, uz doplatu). Noćenje.

 

6. dan 10.9. : ATENA – PELOPONEZ (ARGOLIDA) – KYLLINI - ZAKYNTHOS

Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Peloponezu gdje ćemo se kratko zaustaviti kod poznatog Korintskog kanala. Kraća pauza za fotografiranje. Nastavak puta poznatom Argolidom i zaustavljanje kod Epidaurusa gdje ćemo posjetiti poznato starogrčko kazalište. Odlazak do Mikene pozante po kiklopskim zidinama s Lavljim vratima i Atrejevom grobnicom. Nastavak puta kroz živopisni krajolik Peloponeza do luke Kyllini. Ukrcaj na brod. Jednosatna vožnja brodom do Zakynthosa, rajskog otoka koji će vas odmah osvojiti. Iskrcaj iz broda i vožnja busom do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

7. dan 11.9. : ZAKYNTHOS

Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet do jedne od najpoznatijih svjetskih plaža THE SHIPWRECK’S BEACH – NAVAGIO. Slobodno vrijeme za kupanje i odmor. Povratak brodom i autobusom prema hotelu. Noćenje.

 

8. dan 12.9. : ZAKYNTHOS

Doručak. Preporučujemo odlazak na izlet brodom u kojem ćete vidjeti kornjače, špilje i mnoge skrovite uvale (uz doplatu). Slobodno vrijeme za uživanje u prirodnim ljepotama Zakynthosa, kupanje i sunčanje. Noćenje.

 

9. dan 13.9.: ZAKYNTHOS – KYLLINI – PATRAS – PLOVIDBA JADRANOM

Doručak. Slobodno vrijeme do ukrcavanja na brod. Plovidba sa Zakynthosa do luke Kyllini. Nastavak vožnje autobusom do Patrasa i ukrcaj na brod kompanije Anek za Anconu s polaskom u 17:30 h. Noćenje na brodu.

 

10. dan 14.9.: ANCONA – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB

Plovidba brodom u smjeru Italije uz mogućnost korištenja svih pogodnosti koje nudi brod (restorani, barovi, fast food, terasa na palubi s barom i ležaljkama,...). Dolazak u Anconu u 16:30 sati. Iskrcaj iz broda i transfer autobusom prema Rijeci, Karlovcu i Zagrebu s dolaskom na autobusni kolodvor Zagreb iza ponoći ovisno o dolasku broda i stanju na cestama. Kraj programa.

 **Program razgleda podložan je promjenama prema procjeni pratitelja putovanja u slučaju izvanrednih situacija ili rezervacija vremena pojedinih izleta i ulaznica.*



GL2
GL2
GL2

  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115