Rezervacija

BALTIČKE BIJELE NOĆI - RIGA I TALLINN

CIJENA: 4590.00 Kuna
BALTIČKE BIJELE NOĆI - RIGA I TALLINN


DATUM POLASKA: Subota, 22 Lipanj 2019

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba

GARANTIRANI POLAZAK

22.06. – 25.06.2019.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan, 22.6.2019: ZAGREB – RIGA - TALLINN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rigu u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Rigu nastavljamo prema Tallinnu. Odlazak do hotela te kraće slobodno vrijeme za doručak i osvježenje. Odlazak na poludnevni razgled Kadriorg parka i predgrađa Pirita u pratnji lokalnog vodiča. Kadriorg je najpoznatiji po veličanstvenoj baroknoj palači i parku koju je dao izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I te po rezidenciji estonskog predsjednika. Danas je u Kadriorg palači smještena impozantna zbirka flamanskog, talijanskog i ruskog slikarstva, a njezin je vrt jedan od najljepših vrtova u Estoniji. U predgrađu Piriti nalazi se marina izgrađena za Olimpijske igre 1980.g., ruševine samostana Sv. Brigite i predivna plaža s bijelim pijeskom. Povratak u grad. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan, 23.6.2019: TALLINN

Nakon doručka odlazak u razgled Tallinna, najstarijeg glavnog grada sjeverne Europe u pratnji lokalnog vodiča. Pješački razgled Starog grada, pod zaštitom UNESCO-a, obuhvaća Crkvu Svetog Duha, 600 godina staru gotičku

gradsku vijećnicu, rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, najstariju ljekarnu na glavnom gradskom trgu te 159 metara visoku Crkvu Svetog Olafa, simbol Tallinna koja je u 16. stoljeću bila najviša građevina na svijetu. Razgled završava na brdu Toompea s kojeg se pruža predivan pogled na panoramu grada s istoimenim dvorcem koji je sjedište estonskog parlamenta. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

 

3. dan, 24.6.2019.: TALLINN – SIGULDA – RIGA

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Latviji. Prije dolaska u Rigu posjet području Sigulda, Turiada te Nacionalnom parku Gauja. Sigulda je mjesto gdje je ljepota prirode sastavni dio grada. Slikovito se proteže dolinom rijeke Gauje i poznata je kao „Latvijska Švicarska“. Sigulda obiluje povijesnim spomenicima, muzejima, prirodnim ljepotama i atrakcijama: srednjovjekovni dvorac Turaida, drvena crkva, park skulptura posvećen latvijskom folkloru na brdu Dainu, spilja Gutmanis najdublja baltička spilja nastala unutarnjom erozijom. Nastavak putovanja prema Rigi. U večernjim satima dolazak do hotela i smještaj. Noćenje.

 

4. dan, 25.6.2019: RIGA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u pješački razgled Starog grada uz pratnju lokalnog vodiča. Šetnja kamenim ulicama uz znamenitosti Latvijske prijestolnice: crkva Sv. Petra, crkva Svetog Jakova, katedralni trg i katedrala s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu, Barutna kula i gradske zidine uz koje ćete osjetiti duh srednjeg vijeka, Tri brata, najstarije kuće u Starom gradu, Švedska vrata jedini preostali ulaz u Stari grad, starogradski trg s gradskom vijećnicom i prepoznatljivim simbolom Rige, Kućom Crnoglavih, dvorac, latvijski parlament, spomenik slobode i Opera. U ranim poslijepodnevnim satima razgled nastavljamo šetnjom kroz Art Noveau distrikt. Riga je poput muzeja arhitekture sa stilovima gradnje koji se kreću od razdoblja gotike do klasicizma. Najveća vrijednost grada je najveća i najbolje očuvana kolekcija Art Nouveau građevina na svijetu. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima transfer do zračne luke Riga te prijava na izravan let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u kasnim večernjim satima po lokalnom vremenu.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115