Rezervacija

TOSKANA, FIRENCA, CINQUE TERRE, PISA I LUCCA

CIJENA: 1390.00 Kuna
TOSKANA, FIRENCA, CINQUE TERRE, PISA I LUCCA


DATUM POLASKA: Petak, 01 Lipanj 2018

3 dana autobusom

01.06. – 03.06.2018.

GARANTIRANI POLAZAK

Vrijednost više: uključene večere (polupansion)!

Mogućnost vođenog razgleda biblioteka u Firenci.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

Moguć polazak Čakovec i Varaždin uz prethodnu najavu.

 

1. dan    ZAGREB – FIRENCA – MONTECATINI TERME

Polazak autobusom s Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-505) u 01.00 sat. Moguć ukrcaj u Karlovcu i Rijeci - Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 03.30 sati. Slijedi ugodna vožnja do Firence. Dolazak se očekuje oko 9.00 sati. Točnije do Prata odakle idemo vlakom 15 minuta do samog centra Firence. Izlazimo na stanici Santa Maria Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Slijedi razgled grada u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore - krstionica - Giottov zvonik - crkva Santa Croce - Ponte Vecchio - Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Poslijepodne slijedi razgled Nacionalne biblioteke i Biblioteke delle Oblate (ili neke druge) – vođenje na engleskom jeziku ili slobodno vrijeme za vlastite programe. U 18.00 sati povratak vlakom 45 minuta do Montecatini Terma, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. dan    MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE – MONTECATINI TERME

Doručak. Slijedi vožnja prema NP Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Ukrcavamo se na vlak koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta. Naša prva stanica na kojoj izlazimo iz vlaka je Manarola s predivnom prirodnom lukom na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Vidici oko Manarole su najljepši, tako da je i prvi susret s Manarolom iznimno dojmljiv. U dnu slike vidite tirkizno more, nekoliko hrabrih kupača, a na vrhu uske kućice koje se uzdižu gotovo ka nebu plijeneći poglede ljepotom svojim živih i strastvenim bojama. Pauza za kavu. Nastavljamo prema najvećem od pet mjesta – iznimno lijepom i simpatičnom selu Riomaggiore. Na samoj stanici nalazi se velika slika koja prikazuje život iz nekog davnog vremena prije dolaska modernog doba. U cijelom parku moguće je pronaći više takvih velikih reprodukcija/slika. Sličnost ljudskih lica na slikama je zaprepašćujuća: krhke žene crne kose obrađuju vinograde i snažni muškarci izborana lica bore se protiv vjetrova ploveći nemirnim morem. Slobodno vrijeme. Povratak u La Speziu. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

 

3. dan    MONTECATINI TERME – LUCCA – PISA – ZAGREB

Doručak. Odlazak do obližnje Lucce. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivnog pogleda na grad. Nastavljamo dalje prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Povratak u Hrvatsku i dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115