Rezervacija

NAPULJ, CAPRI, POMPEJI I AMALFI

CIJENA: 3790.00 Kuna
NAPULJ, CAPRI, POMPEJI I AMALFI


DATUM POLASKA: Ponedjeljak, 28 Listopad 2019

8 dana autobusom

28.10.-04.11.2019.


PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1.dan   ZAGREB/RIJEKA – FERRARA - CHIANCIANO TERME

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 05:00 sati. Polazak iz Karlovca u 05:45 sati (okvirno vrijeme) s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica uz obaveznu najavu kod rezervacije. Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do pokrajine Emilia Romagna, raskrsnice hodočasničkih puteva u prošlosti. Dolazak u Ferraru, jedan od najvažnijih gradova pokrajine Emilia Romagna. Stari renesansni dio grada je upisan na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Šetnja gradskim središtem uz dvorac obitelji Este, katedralu sv. Juraja i židovsku četvrt. Put se nastavlja vožnjom prema Apenininskom gorju i Toskani. Dolazak u Chianciano terme, mjesto u južnoj Toskani poznato po termalnim izvorima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

2. dan  CHIANCIANO TERME – SORRENTO – HOTEL

Doručak. Vožnja kroz živopisne krajolike Italije prema Napulju. Vožnja prema Sorrentu. Na poluotoku nasuprot Caprija, Sorrento se smjestio na vrhu stjenovitih zidina i kao na prirodnoj pozornici od pamtivijeka privlačio okrunjene glave i umjetnike i bogataše. Šetnja ljetovalištem s dugom tradicijom te slobodno vrijeme za osobne programe ili šalicu cappuccina. Smještaj u hotel u okolici Sorrenta uz piće dobrodošlice. Noćenje.

 

 

3. dan IZLET OTOK CAPRI

Doručak. Fakultativni izlet na otok Capri. Vožnja autobusom do luke u Sorrentu i odlazak brodom na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. Vožnja žičarom do  Piazette na Capriju (karta za žičaru na Capriju  kupuje se na licu mjesta). Razgled gradića Caprija: srednjovjekovne kuće i Piazzetta, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto… Slobodno vrijeme za uživanje u šarmantnom ozračju ovog prekrasnog otoka, kupovinu suvenira, odličan capuccino, izvrsnu pizzu ili fini talijanski aperitiv. Povratak brodom do Sorrenta. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan IZLET OBALA AMALFI

Doručak. Cjelodnevni izlet na poznatu obalu Amalfi u pratnji mjesnog vodiča. Vožnja prema južnoj strani sorrentskog poluotoka i obali koja je poslužila kao filmska kulisa najboljim svjetskim redateljima. Obilazak započinjemo u ljupkom selu Positanu od čije arhitekture zastaje dah. Karakteristične kuće Positana smještene su na samim rubovima iznimno strmih litica te su upravo zbog toga klasični motiv razglednica južne Italije. Nastavak vožnje do najvećeg obalnog grada po kojemu je rivijera i dobila ime – Amalfija. Amalfi je najpoznatiji po katedrali Sv. Andrije bogato oslikanih fasada i limoncellu – tradicionalnom likeru od limuna. Slobodno vrijeme za šetnju ili osobne programe. Odlazak u obližnji Ravello, razgled katedrale i slobodno vrijeme za fotografiranje prekrasnog pogleda na obalu u vrtu Ville Rufolo. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5. dan IZLET NAPULJ I POMPEJI   
Doručak. Posjet Pompejima – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Gradić je podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela gotovo 1600 godina prije nego što ih je slučajno otkrio lokalni seljak kopajući bunar. Razgled Pompeja u pratnji lokalnog vodiča. Nastavak vožnje do Napulja. Razgled glavnog grada talijanske pokrajine Campanije autobusom i pješice s pratiteljem putovanja i lokalnim vodičem: Teatro di San Carlo – galerija Umberta I – Piazza Plebiscito – utvrda Castel Nuovo – kraljevska palača Palazzo Reale – Danteov trg. Vjerojatno najglasniji, najžustriji i istodobno najljupkiji od svih talijanskih velikih gradova, „najtalijanskiji“ grad Italije, Napulj ima sve što mu je potrebno da putnika ne ostavi ravnodušnim: povijesne građevine, bogate muzeje i nadaleko poznatu gastronomsku ponudu. Slobodno vrijeme poslije razgleda za šetnju i osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6.dan RIVIERA SORRENTO

Doručak. Slobodan dan za osobne programe, šetnju, kupanje ili kupovinu u prekrasnom Sorrentu i na Rivijeri. Opuštanje i odmor u hotelu uz korištenje hotelskih sadržaja. Noćenje.

 

7. dan HOTEL – ORVIETO – CHIANCIANO TERME

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema sjeveru i posjet Orvietu - specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Nastavak vožnje prema Chianciano Termama. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

8. dan  CHIANCIANO TERME - AREZZO - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Posjet Arezzu, nekad važnom etruščanskom i rimskom gradu u dolini rijeke Arno. Šetnja renesansnom gradskom jezgrom: Piazza Grande, trg okružen srednjevjekovnim palačama – katedrala - crkva Santa Maria della Pieve - crkva San Francesco u kojoj je poznati ciklus freski Piera della Francesce. Grad Arezzo i njegov glavni trg poslužili su kao kulisa filma „Život je lijep“. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115