Rezervacija

OMAN - 8 dana

CIJENA: 8490.00 Kuna
OMAN - 8 dana


DATUM POLASKA: Subota, 03 Veljača 2018

8 dana avionom

03.02.-10.02.2018.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan ZAGREB - DOHA - MUSCAT
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja  u Zračnoj luci Zagreb u 06:00 sati. Prijava na let aviokompanije Qatar Airways za Dohu u 09:05 sati. Dolazak u Dohu u 16:35 sati po lokalnom vremenu i nastavak leta za Muscat u 19:25 sati. Po dolasku u Muscat u  22:10 sati, nakon obavljenih viznih i carinskih formalnosti, dočekat će vas lokalni vodič koji će s grupom biti do kraja putovanja. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje. 

2. dan MUSCAT
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled Muscata autobusom u pratnji lokalnog vodiča. Prvo ćemo se zaustaviti kod velike Sultanove džamije Qaboos Grand Mosque, najvažnije džamije Sultanata Oman. Proći ćemo uz rezidencijalnu četvrt Muscata i uz poznatu Kraljevsku operu koja je građena na izričit zahtjev sultana Qaboosa, a predstavlja remek djelo arhitekture, proći ćemo kroz Ruwi – tipičnu arapsku trgovačku četvrt te ćemo uz vožnju kroz tipično omansko selo doći do muskatske luke popularne Corniche uz koju se nalazi poznati Muttrah Souk koji je tradicionalno mjesto trgovanja u cijelom arapskom svijetu. Nastavak vožnje prema sultanovoj palači Al Alam koja danas služi za smještaj visokih državnih gostiju uz kraću foto stanku. Posjetit ćemo Al Zubair Museum u kojem ćete upoznati svakodnevni život i navike omanskih obitelji i unutrašnje uređenja kuća. Posjetit ćemo Nacionalni muzej koji će nas provesti poviješću, kulturom i civilizacijom Sultanata Oman i omanskog naroda.Povratak u hotel i slobodno vrijeme za poslijepodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo poznatu lokalnu tržnicu Muttrah Souq u pratnji lokalnog vodiča na kojem ćete moći kupiti omanske rukotvorine, svilu, pašmine, nakit I druge predmete od poznatog omanskog srebra te svjetski poznati omanski tamjan. Mogućnost fakultativnog odlaska na večeru u riblji restoran (uz doplatu). Noćenje.
 
3. dan MUSCAT - NIZWA - BAHLA - JABREEN - MUSCAT
Rani doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet  u unutrašnjost Omana prema južnim pokrajinama. Posjetit ćemo grad Nizwu s poznatom Okruglom utvrdom sagrađenom davne 1650. godine koja je danas najposjećeniji omanski nacionalni spomenik i zadivljujući primjer stare omanske arhitekture i živi svjedok kako se stil života u unutrašnjosti Omana i danas razlikuje od života u Muscatu. Posjetit ćemo poznati Nizwa Souk na kojem ćete imati priliku kupiti različite tradicionalne predmete. Odlazak na ručak u Nizwi (uključen u cijenu). Nastavljamo vožnju prema gradu Bahli, omanskom centru keramike koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a čijim centrum dominira utvrda od nepečene cigle iz 13.st. ispred koje ćemo napraviti kratku foto stanku. Posjetit ćemo dvorac Jabreen, jedan od dragulja omanske povijesti koji datira iz daleke 1670. godine, a sagradio ga je Imam Al’Yaribi, dok je, osim kao utvrda u ratnim vremenima, bio i poznati centar tog vremena u kojem se proučavala astrologija, medicina i islamsko pravo. Danas je dvorac Jabreen autentičan primjer omanske arhitekture i umjetnosti, dok unutrašnjost dvorca obiluje freskama i finom kaligrafijom, posebice u poznatoj Sunčevoj i Mjesečevoj sobi (ulaznice uključene u cijenu). Na povratku u Muscat zaustavit ćemo se u živopisnom Birkat Al Mouzu koji je smješten u podnožju  zelene planine Jabal Al Akhdar te ćete imati priliku uživati u panoramskom pogledu na oaze i plantaže datulja. Dolazak u Muscat u večernjim satima. Mogućnost odlaska na fakultativnu večeru u libanonski restoran (uz doplatu). Noćenje.

4. dan MUSCAT - IBRA - SHARQIYA SANDS - WADI BANI KHALID - MUSCAT
Rani doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u pustinju s jeepovima  (po 4 osobe u vozilu). Prvu foto stanku napravit ćemo u Fanji, malom skrivenom napuštenom dragulju te nastavljamo vožnju uz slijedeće zaustavljanje u Ibri, gradu bogate povijesti iz kolonijalnog razdoblja Omana kada se trgovalo sa Zanzibarom te je danas poznat po utvrdi Ibra i velikim plantažama  manga, banana i datulja. Dolazimo do mjesta Bidiyah, prekrasne oaze koja se nalazi na ulazu u omansku pustinju i Sharqiya dina s kojih se pruža pogled na beskrajne horizonte pješćanog mora i tišine, dok vjetar neprestano modulira dine. Posjetit ćemo beduinska naselja na rubu pustinje i upoznati način života tradicionalne beduinske obitelji. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Poslije ručka ćemo posjetiti jednu od najljepših i najpoznatijih omanskih dolina, takozvanih wadija – Wadi Bani Khalid sa prirodnim bazenima i kamenom plažom… Slobodno vrijeme i prilika za kupanje na ovom uistinu posebnom mjestu. Povratak u Muscat u večernjim satima. Mogućnost fakultativnog odlaska na večeru (uz doplatu).Noćenje.

5.dan MUSCAT - JABAL AL AKHDAR - MUSCAT
Rani doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet jeepovima (po 4 osobe u vozilu) u planinski dio Omana do najviše planine i srca planinskog lanca Hajar, poznate zelene planine Jabal Akhdar.
Planina Jabal Akhdar je zaštićeni krajolik sa terasastim plantažama nara, marelica, bresaka, jabuka i ruža poznat po oštroj planinskoj klimi čija mala planinska naselja Saiq, Al Manaher i Al Ain opskrbljuju lokalne tržnice. Najpoznatiji proizvod ovog područja je pustinjska ruža čije svjetlo ružičaste latice služe za proizvodnju poznate ružine vodice. Ručak u jednom od tradicionalnih restorana (uključen u cijenu). Kraće slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u Muscat u večernjim satima. Moguć fakultativni odlazak na večeru u indijski restoran (uz doplatu). Noćenje.

6. dan MUSCAT - QURIYAT - WADI TIWI - SUR - RAS AL HADD
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema jugu Omana. Posjetit ćemo mjesto Quriyat, poznato po tipičnim omanskim farmama na kojima se uzgajaju mango i banane. Odlazak na tradicionalni ručak u tipičnoj omanskoj kući kojeg su pripremili lokalni farmeri (uključen u cijenu).
Nastavak vožnje prema Wadi Tiwi sa zaustavljanjem u Suru. Dolazak u Ras Al Hadd i smještaj u hotel. Mogućnost odlaska na fakultativnu večeru (uz doplatu). U večernjim satima odlazak do plaže kornjača Turtles Beach s lokalnim vodičem na kojoj se događa jedinstven i impresivan spektakl tijekom kojeg ćemo ukoliko bude sreće vidjeti kornjače kako izlaze iz mora i polažu stotine jaja ili male tek izlegle kornjače na njihovom prvom putu prema moru i životu. Spremite se za dugu noć i budite strpljivi jer čekanje na ovakve prizore može potrajati, no vidjeti ovakve spektakularne prizore iz životinjskog svijeta ostaje uspomena za čitav život. Povratak u hotel. Noćenje u Ras Al Haddu.

7. dan RAS AL HADD - MUSCAT – DOHA
Doručak. Slobodno vrijeme do organiziranog transfera do Muscata. Na kraju jedinstvenog omanskog doživljaja, predlažemo da dan provedete na bijeloj piješćanoj plaži i uživate u plavom Arapskom moru i Indijskom oceanu. U ranim poslijepodnevnim satima krećemo prema Muscatu. Usputno zaustavljanje na ručku u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Muscat u večernjim satima, prijava na let kompanije Qatar Airways za Dohu u 23:20 sati. Dolazak u Dohu u 00:10 po lokalnom vremenu.

8. dan DOHA - ZAGREB
Nastavak putovanja na liniji Qatar Airways u 01:50 sati. Dolazak u Zagreb u 06:00 sati po lokalnom vremenu.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115