Rezervacija

FRANCUSKA VELIKA TURA

CIJENA: 5290.00 Kuna
FRANCUSKA VELIKA TURA


DATUM POLASKA: Petak, 28 Rujan 2018

11 dana autobusom

28.09.-08.10.2018.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan ZAGREB - ULM - PFORZHEIM

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, turistički peroni 502-506 u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Nastavak vožnje kroz Njemačku preko Münchena i Augsburga do Ulma. Šetnja do poznate katedrale s najvišim crkvenim zvonikom na svijetu i razgled gradskog središta. Nastavak puta do hotela u blizini njemačko - francuske granice. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

2. dan PFORZHEIM - STRASBOURG – REIMS - PARIZ

Doručak. Nastavak putovanja kroz Njemačku. Prijelazom rijeke Rajne ulazimo u Francusku. Posjet Strasbourgu, glavnom gradu francuske regije Alzace. Razgled grada pješice: slikovita četvrt Petite France - Mala Francuska, dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a – spomenik Gutenbergu, upravo u Strasbourgu tijekom svog dužeg boravka u gradu, Gutenberg je zajedno s jednim zlatarom i drvodjeljom osmislio za tisak potrebna metalna tiskarska slova – katedrala Notre Dame, koja spada u najljepša gotička djela sjeverne Europe. Slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri. Vožnja kroz  pokrajine Alzace, Lorraine i Champagne do Reimsa, nekad važnog rimskog grada i mjesta gdje je franački kralj Clovis primio kršćanstvo. Posjet katedrali Notre Dame, gotičkoj katedrali 13. stoljeća, jednoj od najvažnijih crkvi Francuske. Uz nju je Palača Tau iz 17. stoljeća u kojoj su bili banketi nakon krunidbi francuskih kraljeva, a danas je muzej koji čuva vrijedne relikvije uključujući ampulu sa svetim uljem kojim su pomazani kraljevi. Nastavak puta do Pariza. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

3. dan PARIZ

Doručak. Razgled Pariza autobusom i pješice: avenija Champs Elysees - veliki bulevari - trgovi Vendome, Concorde i Madeleine - Opera - Slavoluk pobjede - muzej Louvre uz vrijeme predviđeno za individualni posjet muzeju - hotel des Invalides - Luksemburški park - Latinska četvrt - Sorbonne - Panteon - umjetnička četvrt Montmartre s bazilikom Sacre Coeur i trgom Place Tertre - katedrala Notre Dame i otok Ile de la Cite - Eiffelov toranj. Jednosatna plovidba brodom po Seini uz najpoznatije spomenike i mostove upotpunit će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu).Pariz u večernjim satima sjaji posebnom ljepotom! Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan PARIZ – GIVERNY - ROUEN – HONFLEUR – DEAUVILLE - LISIEUX – CAEN

Doručak. Vožnja prema Normadiji do Givernyja i posjet Monetovoj kući i vrtu. Posjet Rouenu, glavnom gradu donje Normandije. Razgled povijesne jezgre: katedrala Notre Dame - trg na kojem je Djevica Orleanska spaljena na lomači - Ulica Gros Horloge - uske ulice starog grada s preko 800 kuća s drvenim gredama. Posjet najljepšim ljetovalištima Normandije: Honfleur s prekrasnom starom lukom koja je bila slikarska inspiracija i Deauville, luksuzno ljetovalište s velikom tradicijom. Posjetiti ćemo i Lisieux, svetište Normandije s velikom bazilikom posvećenoj svetoj Tereziji od malog Isusa. Put se nastavlja do Caena gdje ćemo se zaustaviti ispred dvorca Williama Osvajača. Smještaj u hotel u Caenu /okolici. Noćenje.

 

5. dan CAEN - PLAŽE ISKRCAVANJA - BAYEUX –MONT SAINT MICHEL – ST. MALO

Doručak.Turu po Normandiji nastavljamo posjetom plažama iskrcavanja. Posjet mjestu Arromanches gdje je podignuta prva umjetna luka Mulberry. Fakultativni posjet cirkularnom kinu na panoramskoj točki iznad mjesta s filmskom predstavom o iskrcavanju koje na zanimljiv način tehničkim efektima stavlja promatrača u središte zbivanja. U svim obalnim mjestima su vojni muzeji i spomenici koji podsjećaju na ta ratna događanja, a tu su i poznate plaže Omaha i Utah Beach vezane za ratne operacije. Povijesni gradić Bayeux u blizini plaža poznat je po muzeju tapiserije koja pokazuje osvajanje Engleske pod Williamom Osvajačem. Šetnja povijesnom jezgrom Bayeuxa. Vožnja do jednog od najposjećenijih mjesta Francuske, “čuda zapadnog svijeta“ otoka Mont St.Michel. Vizijom biskupa Auberta kojem se u snu ukazao sv. Mihovil, započela je izgradnja jedinstvenog samostanskog kompleksa kojeg su već u 13.stoljeću zvali „čudo“. Na vrhu stijene u prostorijama reflektorija imamo dojam da cijela građevina lebdi i stremi u nebo i da je podignuta božanskim nadahnućem, a pogled s terase-vidikovca otkriva da je otok okružen vodom za vrijeme plime, a pijeskom za vrijeme oseke. Ovo je mjesto koje ostavlja dubok utisak na svakog posjetioca! (Autobusom nije moguće doći do otoka, već isključivo ili pješice šetnjom po nasipu ili shuttle autobusom). Vrijeme za posjet samostanu i muzeju. Smještaj u hotel na području St. Maloa. Noćenje.

 

6. dan ST.MALO – DINAN – CARNAC - VANNES - NANTES

Doručak. Posjet nekad gusarskom središtu gradu St. Malo. Grad je okružen povijesnim zidinama, a na obali je zanimljivo promatrati veliku razliku između plime i oseke. Moguća fakultativna vožnja turističkim vlakićem povijesnom jezgrom koja ima „mornarski“ ugođaj i gdje imate utisak kao da ste se prenijeli vremenski u doba slavnih gusara koji su često osvajali prekomorske teritorije za francuskog kralja. Prijeći ćemo ušće rijeke Rance i posjetiti jedan od najljepših povijesnih gradova Bretanje Dinan. Uske uličice s kućama s drvenim gredama, romanička bazilika sv. Spasitelja, mali trgovi s ugodnim malim restoranima gdje možete isprobati prave bretonske palačinke čine poseban ugođaj ovog „grada umjetnosti Bretanje“. Vožnja kroz unutrašnjost Bretanje. Posjet Carnacu, velikom nalazištu megalitske kulture s brojnim menhirima – najvažnijim spomenicima tog doba u Bretanji. Zaustavljanje u Vannesu, ljupkom gradiću u zaljevu Morbihan poznatom po posebno lijepim kućama s drvenim gredama. Dolazak u Nantes, najveći grad Bretanje. Šetnja povijesnom jezgrom do katedrale sv. Petra i Pavla i dvorca bretonskih vladara. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

7. dan NANTES - VILLANDRY – AMBOISE –TOURS – DOLINA LOIRE

Doručak. Odlazimo iz Bretanje i put nastavljamo prema dolini Loire – najduže francuske rijeke, a na njezinim je obalama francusko plemstvo izgradilo brojne dvorce i ladanjska imanja. Posjet vrtovima dvorca Villandry, jednima od najljepših u Francuskoj. Posjet dvorcu Amboise poznatom po kralju Francoisu I i boravku Leonarda da Vincija. Grad Tours središte je ovog područja uz rijeku Loire. Posjet starom dijelu grada gdje ćemo vidjeti baziliku sagrađenu iznad groba sv.Martina i predahnuti na živopisnom trgu Place Plumereau s kućama iz 15.stoljeća i ugodnim restoranima. Smještaj u hotel u dolini Loire. Noćenje.

 

8. dan DOLINA LOIRE - CHENONCEAU - BOURGES – LYON

Doručak. Posjet najljepšem dvorcu Loire - dvorac Chenonceau dale su graditi žene. Dvorac je na pritoci Loire rijeci Cher i vezan je za romatičnu priču o ljubavi francuskog kralja Henrija II i Diane od Poitiersa. Prošetati ćemo vrtovima Diane i Catarine Medici i vidjeti unutarnje prostorije dvorca. Odlazak iz doline Loire. Put nastavljamo prema Bourgesu gdje ćemo posjetiti najveću crkvu Francuske katedralu St. Etienne. U 12. stoljeću počela je gradnja ogromne gotičke katedrale bogate raznobojnim prozorima s vitražima, nekima od najljepših u Francuskoj. Prošetati ćemo prekrasnim vrtom uz katedralu.Vožnja kroz područje ugaslih vulkana Auvergne prema Lyonu, drugom najvećem gradu Francuske. Smještaj u hotel u Lyonu. Noćenje.

 

9. dan LYON – CHAMBERY - ANNECY

Doručak. Razgled Lyona autobusom i pješice: poluotok između rijeka Saone i Rhone - trg Bellecour - četvrt Les Cordeliers - trg Place des Terreux - Gradska vijećnica. Šetnja starom povijesnom jezgrom i posjet crkvi sv.Ivana iz 12. stoljeća s poznatim astronomskim satom. Za stari Lyon koji je pod zaštitom Unesca karakteristični su brojni renesansi prolazi među kućama zvani „traboules“. Na kraju razgleda odlazak javnim prijevozom-uspinjačom na brežuljak Fourviere do panoramskog vidikovca i velike bogato ukrašene bazilike. Slobodno vrijeme u gradskom središtu Lyona za ručak ili kavu. Pješačka zona u središtu nudi bogati izbor trgovina i ugostiteljsku ponudu. Krećemo na vožnju prema francuskim Alpama. Posjet Chamberyju, nekad glavnom gradu savojskih vladara. Razgled gradskog središta: fontana slonova – savojski dvorac – stari grad sa slikovitim ulicama i trgovima. Posjetiti ćemo i jedan od najljepših alpskih gradova Francuske - Annecy je idilično i slikovito smješten uz obalu jezera, a tlocrt starog grada uz kanale, jezero, palaču na otoku, uske povijesne uličice čini grad omiljenim alpskim ljetovalištem. Moguća fakultativna vožnja brodom po jezeru i šetnja starim gradom. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

10. dan ANNECY –GENEVE – EVIAN – ST. BERNARD – AOSTA

Doručak. Odlazimo do obale Ženevskog jezera. Posjet Genevi, švicarskoj metropoli bankara i diplomata. Razgled grada: spomenik reformaciji – gradska vijećnica – katedrala sv. Petra – promenada uz jezero i parkovi. Nastavak puta francuskom obalom jezera i kraće zaustavljanje u slikovitom mjestu Evian poznatom po izvorima vode. Ulazimo ponovo u Švicarsku i vozimo se uz predivne krajolike švicarskih Alpi uz zaustavljanje na najljepšim točkama do Martignyja i dalje do planinskog prijevoja i tunela St.Bernard. Razgled Aoste, gradića na ušću rijeka Buthier i Dora Baltea: Porta Pretoria - Augustov slavoluk - rimski amfiteatar - vijećnica - katedrala. Grad je poznat i kao „mali Rim“ zbog najvećeg broja rimskih iskopina, odmah nakon Rima. Smještaj u hotel u okolici Aoste. Noćenje.

 

11. dan AOSTA – SIRMIONE – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Naš povratak započinje vožnjom u smjeru Torina i Milana. Za predah od vožnje posjetiti ćemo slikovito mjesto Sirmione na jezeru Lago di Garda i prošetati do utvrde Scaligherija, te prošetati starom gradskom jezgrom uz nezaobilazni posjet nekoj od odličnih slastičarnica. Nastavak puta kroz Italiju uz zaustavljanje putem. Dolazak na stajalište Vrata Jadrana kod Rijeke i u Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115