Rezervacija

RUMUNJSKA VELIKA TURA

CIJENA: 3390.00 Kuna
RUMUNJSKA VELIKA TURA


DATUM POLASKA: Subota, 02 Rujan 2017

9 dana autobusom

02.09.-10.09.2017.

Bukurešt, Transilvanija, Bukovina, oslikani manastiri Moldavije i Delta Dunava

Vrijednost više: uključena plovidba Deltom Dunava s ručkom na brodu!

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA
  1. 1.dan ZAGREB – ORADEA

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Slijedi vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku prema rumunjskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Oradeu u večernjim satima. Oradea je bila kulturno-umjetničko središte regije Crisana, a nosi i nadimak “vrata prema Transilvaniji”. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

  1. 2.dan ORADEA – CLUJ NAPOCA – BISTRITA – CAMPULUNG MOLDOVENESC

Doručak. Vožnja prelijepim planinskim krajolikom Karpata poznatih i kao Transilvanijske Alpe prema kulturnom i povijesnom središtu sjeverne Transilvanije – Cluj Napoci, gradu poznatom po baroknoj i rokoko arhitekturi. Šetnja središtem grada: crkva Sv. Mihaela – druga najveća gotička crkva u Rumunjskoj sa sakristalnim vratima iz 15.st., rodna kuća kralja Matije Korvina i njegov spomenik, Nacionalno kazalište, Opera, palača Teleki u kojoj se danas nalazi Nacionalna knjižnica… Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema gradu Bistrita smještenom na istoimenoj rijeci na 1200 m visokom planinskom prijelazu između Transilvanije i Moldavije. Šetnja starim dijelom grada: Toranj bačvara iz 13. stoljeća, evangelistička gotička katedrala koju su sagradili transilvanijski Sasi, srednjovjekovne zgrade Sugaletele u kojima su se u srednjem vijeku nalazili različiti obrti… Nastavak vožnje prema gradu Campulung Molovenesc smještenom u povijesnoj regiji Bukovina, koja je sve do 1918. bila pod vlašću Austro-ugarske monarhije. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

  1. 3.dan CAMPULUNG MOLDOVENESC – MANASTIRI BUKOVINE – PIATRA NEAMT

Doručak. Vožnja prema poznatom manastiru Voronet, jednom od najpoznatijih oslikanih manastira rumunjske povijesne pokrajine Moldavije, kojeg također smatraju Sikstinskom kapelom Rumunjske. Posjet manastiru koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine i crkvi Sv. Jurja koja je zasigurno najpoznatija oslikana crkva u Rumunjskoj. Nastavak vožnje prema jugu i posjet manastirima Agapia i Varatec koji su jedni od najvećih manastira u Europi. Manastir Agapia poznat je i po groblju na kojem je pokopana Veronica Micle – muza najvećeg rumunjskog pjesnika Mihaia Eminescua. Odlazimo u Piatra Neamt, jedan od najslikovitijih rumunjskih gradova, smješten u dolini rijeke Bistrite, poznat kao čuvar prijelaza iz Moldavije u Transilvaniju s pogledom na prekrasne planinske proplanke istočnih Karpata. Doslovni prijevod imena grada bio bi “njemački kamen” s obzirom da su se ovdje nalazila bogata nalazišta ruda, a poznat je i pod nadimkom “biser Moldavije”. Šetnja središtem grada: crkva Sv. Ivana Krstitelja, Kraljevski sud, drvena sinagoga. Slobodno vrijeme za vlastite programe ili posjet nekom od muzeja poput Povijesno-arheološkog muzeja, Muzeja lijepih umjetnosti, Prirodno-znanstvenog muzeja… Smještaj u hotel. Noćenje.

 

  1. 4.dan PIATRA NEAMT – DELTA DUNAVA – TULCEA – CONSTANTA

Doručak. Vožnja u smjeru juga prema Delti Dunava, jedinstvenom eko sustavu s očuvanom florom i faunom. Delta Dunava druga je najveća europska delta, nakon Delte Volge, a Dunav se 70 km od svog ušća dijeli na 2 glavne sastavnice delte: Chiliu i Tulceu. Delta Dunava nalazi se na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine kao jedinstveni ekosustav s više od 4000 životinjskih i 1000 biljnih vrsta. Ukrcaj na brod i plovidba glavnim kanalom Sulina, starim tokom i jezerom tijekom koje će biti poslužen ručak s ribljim menijem. Iskrcaj s broda u Tulceai. Grad Tulcea smjestio se na sedam brežuljaka poput Rima, a osnovali su ga Dačani u 7. st. pr. Kr. Šetnja središtem grada: crkva Sv. Nikole, džamija Azzizie, muzej Delte Dunava… Odlazak prema Constanti, najvećoj rumunjskoj luci na Crnom moru, poznatoj i kao “Rotterdam Istoka” specifične arhitektonske mješavine francuskog art nouveau stila i tradicionalnog rumunjskog stila. Šetnja poznatim ljetovalištem: pravoslavna katedrala Sv. Petra i Pavla sagrađena na temeljima grčkog grada Tomisa – najstarijeg grada na području Rumunjske, palača Casina – poznati motiv s razglednica, Đenoveški svjetionik… Smještaj u hotel. Noćenje.

  1. 5.dan CONSTANTA – BUKUREŠT – PREDEAL

Doručak. Odlazimo prema Bukureštu, kojeg mnogi nazivaju i „Parizom Istoka“ zbog utjecaja koji je Francuska imala na arhitekturu rumunjskog glavnog grada, ali i na rumunjsku kulturu i jezik. Panoramski razgled grada: vožnja uz prekrasne bulevare i manju verziju Slavoluka pobjede, Muzej sela s preko 300 drvenih kućica, vjetrenjača, crkava iz cijele zemlje na obali jezera Herastreu, trg Piata Victoriei na kojem se nalazi zgrada vlade, Akademija znanosti, poznata koncertna dvorana Ateneum, Sveučilište i Trg revolucije na kojem je započela revolucija 1989., trg Piata Unirii i zgrada Parlamenta koja je druga najveća poslovna zgrada na svijetu nakon Pentagona te trg Piata Constitutiei koji povezuje Parlament s Bulevardul Unirii – najvećom avenijom u Europi dugom gotovo 3 km. Razgled starog dijela grada ćemo nastaviti pješke: trg Unirii, Palača pravde, Curtea Veche – stari kraljevski sud sagrađen u vrijeme vladavine Vlada III Drakule, poznatog i kao Vlad Tepeš sredinom 15. stoljeća kao kneževska palača, a u kojem se danas nalazi muzej, crkva Sv. Antuna za koju se pretpostavlja da je najstarija građevina u Bukureštu, manastir Stavropoleos… Slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira i shopping u najpoznatijoj ulici – Calea Victoriei. Nastavak vožnje prema gradiću Predeal, poznatom planinskom izletištu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

  1. 6.dan PREDEAL – SINAIA – BRAŠOV – PREDEAL

Doručak. Odlazak prema gradiću Sinaia koji se smjestio na planinskim padinama Karpata. Razgled kraljevskog dvorca Peleš, ljetne rezidencije rumunjskog kralja Karola I. Kraća vožnja do dvorca Bran, sagrađenog na 60 metara visokoj stijeni u podnožju Karpata. Razgled dvorca Vlada III. Tepeša, poznatog i kao Drakula. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Nastavak vožnje prema Brašovu, gradu kojeg su pod nazivom Kronstadt u 13.st sagradili Sasi uz pomoć Teutonaca kako bi razvili rudarstvo u Transilvaniji. Šetnja središtem grada koji nosi epitet „rumunjskog Salzburga“ na 1000 m visine: poznata gotička luteranska Crna crkva koja je ime dobila nakon što je pocrnila u požaru 1689., koja je ujedno i najveća gotička crkva Jugoistočne Europe, ulica Sforii – najuža ulica u gradu, stara gradska vijećnica, citadela, cehovske zgrade iz 16.st., crkva Sv. Bartolomeja, vrata Sv. Katarine koja su bila dio fortifikacijskog sustava… Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

 

  1. 7.dan PREDEAL – HARMAN – SIGHISOARA – BIERTAN – MEDIAŠ

Doručak. Odlazak prema Harmanu i posjet poznatoj utvrđenoj crkvi koju su sagradili Sasi u 13.st., a koja je uvrštena i na UNESCO-v popis svjetske baštine. Nastavak vožnje do Sighisoare, grada smještenog na rijeci Tarnava Mare koji je pod zaštitom UNESCO-a. Sighisoaru mnogi smatraju najljepšim gradom Transilvanije, a poznata je i kao jedan od najljepših primjera mješavine gotike, renesanse i baroka u ovom djelu Europe. Razgled grada: kula sa satom koja je ulaz u srednjovjekovnu gradsku jezgru, rodna kuća vlaškog vladara Vlada Tepeša, renesansna palača poznata kao Jelenova kuća, srednjovjekovne kule koje su bile sjedišta gradskih cehova, dominikanska crkva, Crkva na brežuljku – tipičan primjer utvrđenih crkvi koje su specifične za ovu regiju. Slobodno vrijeme. Odlazimo do sela Biertan u kojem se nalazi poznata luteranska utvrđena crkva koju su sagradili Sasi u 15.st. Nastavak vožnje prema Mediašu, gradu poznatom po šarenim fasadama, malim uličicama i saskim dobro očuvanim srednjovjekovnim zidinama, a od kojih je najpoznatiji Toranj trubača uz gotičku crkvu Sv. Margarete. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

8.dan MEDIAŠ – SIBIU – HUNEDOARA – ARAD

Doručak. Odlazak prema Sibiu, nekadašnjem glavnom gradu Transilvanije koji nosi epitet muzeja na otvorenom i europskoj prijestolnici kulture 2007. godine. Razgled grada: Veliki trg sa Palačom Brukenthal u kojoj se danas nalazi Nacionalni muzej, Mali trg sa Savjetnom kulom iz 13.st., obrambene kule, Trg Huet sa evangelističkom katedralom iz 14.st., Most laži… Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Vožnja prema gradiću Hunedoari, poznatom po istoimenom gotičko-renesansnom dvorcu ugarsko-hrvatskog kralja Matijaša Korvina. Nastavak vožnje prema Aradu, gradu smještenom na rijeci Mureš koji je važno industrijsko središte. Šetnja središtem grada: Bulevar revolucije, Gradska vijećnica, Palača kulture, neo-gotička Crvena crkva, rimokatolička crkva, Državno kazalište, palača Bohus koja je primjer art nouveau stila, barokna pravoslavna katedrala, stari toranj za vodu koji je pretvoren u muzej, Staro kazalište u kojem je radio najpoznatiji rumunjski pjesnik Mihai Eminescu, židovska četvrt, gradske zidine građene za vrijeme Marije Terezije… Smještaj u hotel. Noćenje.

 

9.dan ARAD – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i povratak za Zagreb. Vožnja kroz Rumunjsku i Mađarsku prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115