Rezervacija

KINA – VELIKA TURA

CIJENA: 6890.00 Kuna
KINA – VELIKA TURA


DATUM POLASKA: Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017

PEKING-KINESKI ZID- Xi'AN-HANGZHOU - SUZHOU-SHANGHAI

GRUPNI POLASCI: 21-31.08.2017.;    15-24.10.2017.

cijena od 6.890 kn  

10 dana / 7 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1.dan ZAGREB –DOHA

Sastanak putovanja u zračnoj luci Zagreb u 16:40. Preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Dohu na Qatar Airwaysu u 18.40

2.dan DOHA - PEKING
Slijetanje u Dohu u 01:00. Nastavak leta za Peking u 02:10 sati. Slijetanje u Peking predviđeno je u 14:55 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela i smještaj. Kraće slobodno vrijeme te zajednički odlazak na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan PEKING- KINESKI ZID - PEKING

 

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do jednog od svjetskih čuda, Velikog kineskog zida, najveće građevine na svijetu, dugačke gotovo 9.000 km, za koju kažu da se čak vidi sa Mjeseca. Zid je građen tijekom punih 20 stoljeća kao obrana Kine od čestih upada nomada sa sjevera. 1987 godine uvršten je na listu svjetske baštine UNESCO-a. Na putu do kineskog zida kraće zaustavljanje kod „ Ptičjeg gnijezda „ i „ Vodene Kocke „, građevina napravljenih za Olimpijadu 2008 godine. Šetnja dijelom zida te organizirani odlazak na ručak ( uključen u cijenu ). Nakon ručka razgled slavnih carskih grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog Puta s divovskim mramornim ljudskim i životinjskim likovima koji čuvaju grobno područje careva dinastije Ming. Povratak u Peking. Odlazak na tradicionalnu večeru u lokalni restoran – vodimo Vas na svjetski poznati kineski specijalitet -Pekinšku patku. Nakon večere predlažemo odlazak do živopisne noćne tržnice na Wanfungjing gdje možete isprobati lokalne specijalitete: dudov svilac, skakavce, škorpione i sl. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.dan PEKING ( razgled grada ) – noćni vlak za XI'AN

Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi razgled Nebeskog hrama – oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5.dan   XI'AN

Dolazak u Xi'an u jutarnjim satima. Odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“. Posjetit ćemo i staro budističko svetište – pagodu Velike Divlje Guske, Kulu bubnja te razgledati mjesnu džamiju. Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo odlazak na Tang dynasty show. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan XI'AN –HANGZHOU ( zrakoplovom )

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te šetnja jednim od najbolje očuvanim zidinama koje potječu iz vremena dinastije Ming. Transfer do zračne luke te let za Hangzhou, jedan od najpopularnijih turističkih bisera Kine, s mnoštvom hramova i paviljona. Razgled pagode Šest harmonija, posjet hramu Lingyin, a provozat ćete se i čamcem po biseru ovog grada, Zapadnom jezeru. Smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7.dan HANGZHOU - SUZHOU

Doručak. Odlazak prema Suzhou uz zaustavljanje na jednoj od plantaža najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nastavak vožnje do Suzhoua, kojeg zovu i Kineska Venecija, zbog brojnih kanala na kojima leži te bogatih kineskih vrtova od kojih su mnogi pod zaštitom UNESCA.

Posjetiti ćemo jedan od najljepših vrtova, a nakon toga zajedno idemo na vožnju brodom po Carskom kanalu uz koji su se smjestile najljepše pagode. Nakon toga, posjetit ćemo Muzej svile i tvornicu gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupovine originalnih proizvoda od svile po tvorničkim cijenama. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

8.dan SUZHOU – SHANGHAI

Nakon doručka vožnja odjava iz hotela te vožnja do Shanghaia. Po dolasku Shanghai odlazak do Jin Mao Towera – simbola Shanghaia, toranj visok 421 m, a građen je tako da može izdržati udar tajfuna do 200 km/h i potres jačine 7 stupnjeva prema Richterovoj ljestvici.  Slijedi plovidba brodom po rijeci Huang –Pu s koje se pruža nezaboravan pogled na kolonijalni dio Shanghai Bund te futuristički dio Pudong sa blještavilom svjetala i reklama. Šetnja po Pudongu, ultra modernom dijelu grada. Smještaj u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Poslije večere predlažemo odlazak na svjetski poznati akrobatski show. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan SHANGHAI

Doručak te odjava iz hotela. Nastavak razgleda grada. Odlazak do starog dijela grada. Posjet vrtu sreće –Yuyang, koji je sagrađen prije 450 godina, prave oaze mira te do hrama Budhe od žada sa dva divovska budina kipa. Odlazak do Bunda sa Bank of China, užurbanom ulicom Nanjing koja obiluje mnoštvom trgovina i restorana. Slobodno vrijeme. Večera u lokalnom restoranu. Transfer do zračne luke te prijava za let za Dohu u 23:50. Noćni let.

9.dan DOHA – ZAGREB

Slijetanje u Dohu u 03:50 po lokalnom vremenu, te nastavak leta prema Zagrebu u 07:20 sati, Dolazak u Zagreb u 12:15. Kraj programa.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115