Rezervacija

BUGARSKA VELIKA TURA

CIJENA: 3690.00 Kuna
BUGARSKA VELIKA TURA


DATUM POLASKA: Nedjelja, 30 Rujan 2018

8 dana autobusom

30.09.-07.10.2018.

Vrijednost više: uključene ulaznice!

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1.dan  ZAGREB - SOFIJA

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Slijedi vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan  SOFIJA - PLOVDIV

Doručak. Vožnja do Plovdiva, drugog po veličini grada u Bugarskoj. Plovdiv je smješten na rijeci Marici, a ime mu je dao Filip II. Makedonski. Po dolasku slijedi razgled grada: Gornji i Donji grad, crkva sv. Konstantina i Helene, šetnja srednjovjekovnim uskim uličicama. Stari grad je poznat po svojoj očuvanosti te ćemo imati priliku vidjeti ostatke tračke utvrde iz V.st. pr.Kr, ali i dobro očuvane arheološke ostatke iz rimskog razdoblja poput rimskog foruma, stadiona (uključena ulaznica) i amfiteatra (uključena ulaznica) zbog kojih se Plovdiv nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske zaštićene baštine. Plovdiv je poznat po svojim pitoresknim crkvama, poznatoj džamiji i kućama sa specifičnom arhitekturom iz razdoblja bugarske renesanse s kraja 18. stoljeća koje uistinu doprinose posebnosti ovog grada. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3.dan PLOVDIV – DOLINA RUŽA – SOZOPOL – BURGAS

Doručak. Vožnja prema Kazanlaku i Dolini ruža. Prekrasna velika polja ruža u okolici Kazanlaka poznata su po čarobnom mirisu i proizvodnji poznatog parfema. Kazanlak je poznat i po tračkim grobnicama i zlatnim riznicama te se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. U Dolini kraljeva ćete vidjeti ostatke grobnica kraljeva koji su stoljećima vladali tračkim teritorijem (uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za ručak u Kazanlaku. Nastavljamo vožnju prema najljepšem bugarskom obalnom gradu koji je svojevrsni umjetnički centar – Sozopolu. Sozopol je u bio važna grčka luka, a antički ostaci sačuvani su do danas. Po dolasku u Sozopol, razgled grada čiji je centar proglašen muzejskim dobrom s više od 180 kuća izgrađenih od kamena i drveta krajem 18. st. pod utjecajem crnomorske arhitektonske škole. Relikvije sv. Ivana Krstitelja čuvaju se u Crkvi sv. Ćirila i Metoda, koja privlači hodočasnike iz cijelog svijeta. Nastavak vožnje do hotela u Burgasu. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

4.dan BURGAS - NESEBAR – BALČIK – VARNA

Doručak. Odlazak u Nesebar – jedan od najstarijih europskih gradova, utemeljen prije 3200 godina pod nazivom Mesembria. Dio antičkih zidina ostao je sačuvan do danas te je zbog toga grad uvršten na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Posjet crkvi Krista Pantokratora. Nastavljamo prema manastiru Aladža – jednom od nekoliko manastira u Bugarskoj koji je smješten na vapnenačkoj stijeni te su njegove prostorije uklesane u dvije razine (uključena ulaznica). Posjetit ćemo palaču u Balčiku, nekadašnju ljetnu rezidenciju rumunjske kraljice Marije. Palača je arheološki i arhitektonski kulturni spomenik te spomenik pejzažne arhitekture, a poznata je po svojim prekrasnim cvjetnim terasama i vodopadima.(uključena ulaznica). Botanički vrt Balčik nalazi se na prostoru parka nekadašnje kraljevske rezidencije te u njemu možete vidjeti kolekciju od preko 3500 biljnih vrsta (uključena ulaznica). Odlazimo u Varnu – glavni grad crnomorske obale koji se često zbog svog ekonomskog i kulturološkog utjecaja naziva i morskom prijestolnicom Bugarske. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

5. dan. VARNA - PLISKA – MADARA – PRESLAV – ARBANASI – VELIKO TARNOVO

Doručak. Odlazak u Plisku – prvu bugarsku prijestolnicu u kojoj ćete vidjeti dobro očuvane ruševine srednjovjekovnog utvrđenog grada. Vidjet ćemo i poznatog Madarskog konjanika – veliki kameni reljef isklesan na platou Madara koji prikazuje konjanika kako jašući konja ubija lava. Madarski konjanik je uklesan 23 metara iznad zemlje na gotovo sto metara visokoj stijeni, a prema legendi prikazuje rimskog namjesnika koji je poginuo na litici tijekom lova. ( uključena ulaznica za arheološko područje sa spomenikom konjanika). Nastavak vožnje do Preslava - druge bugarske prijestolnice koja je bila poznata kao duhovni i književni srednjovjekovni centar te središte države u vrijeme zlatnog doba Bugarske pod carem Simeonom I. Posjet tvrđavi (uključena ulaznica). Zaustavit ćemo se u selu Arbanasi, nekadašnjoj boljarskoj ljetnoj rezidenciji, smještenom na visokom platou s kojeg se pruža veličanstven pogled. Razgled crkve Kristova rođenja. Posjet tradicionalnoj obnovljenoj bugarskoj kući iz 17. Stoljeća – muzeju Konstantsalieva (uključena ulaznica). Dolazak u Veliko Tarnovo – treću bugarsku prijestolnicu iz vremena najpoznatijih bugarskih kraljeva poznatu po svom nekadašnjem kozmopolitskom karakteru. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

6. dan VELIKO TARNOVO –ETNOGRAFSKI MUZEJ ETAR - SOFIJA

Doručak. Razgled grada, stare prijestolnice s tipičnim očuvanim povijesnim ulicama i spomenicima, te mostovima u starom gradu.Posjet utvrdi Carevec,jednom od najposjećenijih spomenika Bugarske ( uključena ulaznica). Slobodno vrijeme za ručak ili osobne programe. Odlazak u etnografski muzej Etar – arheološki i etnografski kompleks smješten u blizini grada Gabrovo. Etar je muzej sela na otvorenom s preko 50 kuća s obrtničkim radionicama te mnogobrojnim vodenim instalacijama koji je proglašen arhitektonskim i etnografskim nacionalnim blagom. Na glavnom trgu kompleksa vidjet ćete 16 kuća koje su točne kopije nekadašnjih kuća iz ove regije u kojima obrtnici izrađuju remenje, keramiku, proizvode od šećera, krzna, bakra…. ( uključena ulaznica).Nastavak vožnje do Sofije. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

7. dan SOFIJA I SAMOSTAN RILA

Doručak. Razgled grada pješice: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, a ujedno je i jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu, Parlament, džamija Banja Baši koja potječe iz 16.st., Sofijska sinagoga –najveća sinagoga na Balkanu rađena je kao preslika poznate bečke sinagoge, nacionalno kazalište, kraljevska palača…. Vožnja do manastira Rila kojeg je u 11. st. utemeljio sv. Ivan od Rile, a koji je danas pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najvažnijih manastira srednjovjekovne Bugarske (uključena ulaznica za muzej u samostanu). Kompleks je obnovljen sredinom 19. st. s obzirom da je bio uništen u požaru te su primjetni tipični utjecaji bugarske renesanse koja simbolizira osjećaj slavenskog kulturnog identiteta u vrijeme otomanske okupacije. Povratak u Sofiju. Moguć fakultativni odlazak na tradicionalnu večeru s folklornim programom. Noćenje.

8. dan SOFIJA

Doručak. Odjava iz hotela i povratak za Zagreb. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115