Rezervacija

BRATISLAVA SA BRNOM I BUDIMPEŠTOM

CIJENA: 899.00 Kuna
BRATISLAVA SA BRNOM I BUDIMPEŠTOM


DATUM POLASKA: Ponedjeljak, 31 Prosinac 2018

31.12.2018.-02.01.2019.

3 dana autobusom

Vrijednost više: Odličan hotel 4* u centru grada!


PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

Uključen razgled Budimpešte!

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. 

Moguć transfer iz Rijeke i Karlovca (minimalno 10 putnika)

1.dan ZAGREB, BRATISLAVA, SRETNA NOVA, 31.12.2018

Polazak u 05:30h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja autobusom kroz Mađarsku uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Bratislavu predviđen oko podneva. Po dolasku panoramski ćemo se upoznati sa gradom, a onda slijedi razgled grada uz pratnju vodiča: Prvo odlazimo na Bratislavski hrad, dvorac koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska(13 km) i Slovačka. Nastavljamo razgled: Trg slobode, Hodža trg i Kollar, Napoleonova osmatračnica, Vrata Sv. Michaela, Kapitol, Ulica Probst, Katedrala Sv. Martina, Ulice Lord, Venturini, Zelena ulica, Glavni trg i vjećnica starog grada, Palača PRIMACIAL, Hvizdoslavni trg. Nakon razlgeda idemo se smjestiti u hotel. Doček NOVE 2019. godine u jednom od popularnih klubova ili na prekrasno okićenim gradskim trgovima. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

2.dan BRATISLAVA, BRNO 1.1.2019

Kasnije ustajanje. Produženi novogodišnji doručak. Preporučamo fakultativni izlet u Češku u obližnji Brno. Po dolasku slijedi razgled glavnog grada Moravske u kojem je većina ulica u centru grada pješačka zona: Dvorac Špilberk koji dominira gradom, Nam. Svobody, Zeleni Trg, Katedrala Svetog Petra i Pavla u srcu starog grada, Kapucinski samostan, Crkva Sv. Jakova… Za Brno kažu da NITI JEDAN POSJETITELJ NE SMIJE PROPUSTITI LEGENDARNOG ZMAJA OD BRNA U STAROGRADSKOJ VIJEĆNICI. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u novogodišnjem Brnu. Povratak u Bratislavu. Ponavljamo ludi provod od prošle noći. Noćenje.

3.dan BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA, ZAGREB 2.1.2019

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Budimpešte. Po dolasku u Budimpeštu panoramski pogled sa GELLERT BRDA (odlazak na Gellert brdo održati će se ako bude dozvoljavalo vrijeme) te odlazak u panoramski i pješački razgled grada u pratnji vodiča: Trg heroja, Avenija Andrassy, najpoznatija ulica u Budimpešti – Vaci Utca, Bazilika Sv. Stjepana, Zgrada parlamenta, Mostovi preko Dunava, Budimska tvrdđava – dio Unescove svjetske baštine, Ribarska utvrda izgrađena 1902. godine u neoromaničkom i neogotičkom stilu, Crkva Matijaša Korvina. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Preporučamo fakultativnu vožnju brodom po Dunavu gdje ćete moći osjetiti dašak monarhije. Polazak nazad autobusom prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnijim kasnim večernjim satima.

HOTEL SOREA REGIA 4****

Hotel je smješten 10 minuta hodom od povijesne jezgre grada. Nadomak hotela je i famozni Gradski Dvorac Bratislave kao i veliki Dunav. Sobe su uređene prema najmodernijim standardima i svaka soba ima svoj balkon, kupaonicu, TV sa satelitskim programima, telefon i minibar. Hotel također pruža i besplata Wi- Fi internet. Hotel ima i odličan restoran s vrhunskom gastronomskom ponudom kojeg ćete imati prilikom iskušati prilikom doručka. Od dodatnih sadržaja, Hotel ima i mali wellness centar gdje možete otići opustiti uz masažu.


BRATISLAVA

Najpoznatija znamenitost grada definitivno je Bratislavský hrad. Radi se o starom dvorcu na uzvisini od 100 metara iznad Dunava. Tzv. “Naopačke okrenuti stol”, zbog svojeg karakterističnog izgleda ima dugu i bogatu povijest koja seže do 10 stoljeća. Svakako iskoristite priliku za šetnju parkom ispred ove znamenitosti s prekrasnim pogledom na Dunav i okolicu.

Nový most koji spaja dvije obale Bratislave ima jednu zanimljivost koju svakako vrijedi napomenuti. Radi se o UFO restaurantu koji je ime dobio zbog svog oblika sličnog letećem tanjuru. U starom dijelu grada obiđite  51 metar visok Mihaelov toranj – jedinu očuvanu promatračnicu Bratislave. Uz to svakako obratite pozornost na izložbu oružja iz Gradskog muzeja!

Na glavnom trgu nalazi se prekrasna Rolandova fontana (poznata i kao Maksimilijanova fontana), za koju je vezana i zanimljiva legenda. Naime, Bratislavci vjeruju kako se kip na vrhu fontane u večeri sa Stare na Novu Godinu okrene na suprotnu stranu, kako bi pozdravio ‘stare junake koji su u prošlosti branili grad’!

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115