Rezervacija

SAD , VELIKA TURA ZAPADNOM OBALOM

CIJENA: 13990.00 Kuna
SAD , VELIKA TURA ZAPADNOM OBALOM


DATUM POLASKA: Subota, 08 Veljača 2020

8.2.-19.2.2020. GARANTIRAN POLAZAK

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan: ZAGREB – LOS ANGELES – SANTA MONICA

Sastanak putnika sa predstavnikom agencije u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva sata prije leta. Let uz jedno presjedanje preko veće europske destinacije do Los Angelesa. Po slijetanju i obavljanju graničnih formalnosti susret sa hrvatskim voditeljem putovanja. Transfer do hotela i večernje upoznavanje grada, tj. njenog najpoznatijeg obalnog dijela, Santa Monica Piera, službene završne točke legendarne rute 66. Slobodno vrijeme za upijanje atmosfere. Transfer do hotela. Noćenje.
Napomena: putnicima je omogućen dolazak u Los Angeles i prije početka ture, na upit i ovisno o raspoloživosti, te uz doplatu.

2. dan: LOS ANGELES – HOLLYWOOD – BEVERLY HILLS – RODEO DRIVE …

Današnji dan rezerviran je za ragled „grada anđela“, drugog po veličini grada u SADu, sa više od 10 milijuna stanovnika. Obići ćete Downtown ili središte grada, sa poznatom i vrlo specifičnom Walt Disney operom, Hollywood bulevar sa Stazom slavnih, mondeni Beverly Hills i ulicu prepunu luksuznih trgovina – Rodeo Drive, vile poznate po hollywoodskim zvjezdama. Provozati ćemo se i kroz poznate četvrti poput kineske i korejske. Slobodno vrijeme tijekom dana na određenim lokacijama. Dan ćemo završiti usponom iznad grada, kod Griffith parka na kojem je i isto imena zvjezdarnica i gdje se ljudi okupljaju kako bi uživali u prekrasno osvjetljenom gradu koji se odavde pruža na dlanu. Noćenje.

3. dan: LOS ANGELES – SAN DIEGO

Odjava iz hotela, te jutarnji odlazak na šetnjicu promenadom uz more Santa Monice, kao i za doživljaj Venice plaže i poznatog Boardwalka, kao nezaobilazne točke putovanja. Nastavak vožnje prema San Diegu. Prije ulaska u grad zaustaviti ćemo se u dijelu La Jolla na samoj obali sa miljama dugačkim pješčanim plažama. Po dolasku u ovaj najjužniji grad Kalifornije, drugi po veličini u ovoj državi, smješten uz granicu sa Meksikom smještaj u hotel. Kraća pauza, te razgled grada kojeg smatraju „najfinijim američkim gradom“. Obići ćemo poluotok Coronado, sa povijesnim istoimenim hotelom, najvećom građevinom isključivo od drveta u SADu. gdje je Marilyn Monroe snimala Neki to vole vruće, najvažnije dijelove grada, poput luke, Seaport Village sa autentičnim trgovinama i restoranima, stari povijesni centar, nosač zrakoplova, pretvoren u muzej…. U večernjim satima moguć je i posjet najvećoj granici na svijetu i prelazak u Meksiko, te organizirana meksička večera u jednom od mnogobrojnih restorana  u Tijuani ( izlet ovisi o broju prijavljenih osoba, dodatno se naplaćuje i podložan je viznom režimu Meksika ). Povratak u hotel u San Diegu ili okolici. Noćenje.

4. dan:  SAN DIEGO - SEAWORLD

Slobodan dan za osobne programe u San Diegu. Većina će se odlučiti na odlazak u svjetski poznati Sea World. jedan od najvećih akvarija i najpoznatiji vodeni park u ovom dijelu SADa, sa izuzetno bogatim i specifičnim vrstama, odlazak u također vrlo poznati ZOO ili odlazak na dio sa najpoznatijim plažama,  gdje se neki mogu okušati i u surfanju ili školi surfanja. Posjet San Diegu ćemo završiti starim dijelom grada, gdje su španjolci osnovali prve nastambe još 1769g. Slobodno vrijeme, Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: SAN DIEGO – PALM SPRINGS - JOSHUA TREE NP - SEDONA

U jutarnjim satima napuštamo San Diego te vozimo prema državi Arizoni. Na putu ćemo proći kroz poznati Palm Springs, omiljeno odmaralište 50tih i 60tih, zvijezda poput Sinatre, Jerry Lewsa koje je s vremenom i okolnostima izgubilo svoj sjaj. Pauzu ćemo napraviti u Joshua Tree nacionalnom parku, specifičnom po vegetaciji. Park je dobio ime po jedinstvenom drvetu koje podsjeća na biblijsku ličnost Jošua dok diže ruke prema nebu tijekom molitve. Nastavak vožnje prema Sedoni. Smještaj u hotelu u okolici. Noćenje.

6. dan: SEDONA – HORSESHOE BAND – ANTELOPE CANYON – GRAND CANYONE NP – ROUTE 66 – LAS VEGAS

U ranijim jutarnjim satima napuštamo hotel i krećemo prema dvije najslikanije lokacije u ovom dijelu SADa. Prije napuštanja ove regije stati ćemo kod nekoliko prirodnih znamenitosti po kojima je ona poznata. Nakon nešto više od 2 sata stižemo do poznate panorame na crvenu stijenu gdje rijeka Colorado zavija pod 180 stupnjeva i impresionira sve posjetitelje svojom ljepotom, tzv. Horseshoe Band. Svega nekoliko minuta udaljen je i Antelope Canyon u kojem igra svjetlosti i stijena predstavlja jedinstveni doživljaj. ( potreban je najava ture prilikom rezervacije. Tura se izvodi sa lokalnom agencijom uz doplatu ) Nastavljamo do obližnjeg Grand Canyon nacionalnog parka gdje ćemo imati dužu pauzu za uživanje u pogledu i razgled. Tijekom dana moguće je organizirati i let helikopterom iznad Grand Canyona. U poslijepodnevnim satima polazak prema Las Vegasu, jednim dijelom preko legendarne rute 66. Dolazak u Vegas u večernjim satima. Smještaj u hotel i orijentaciona noćna šetnja u gradu koji nikada ne miruje. Noćenje.

7. dan: LAS VEGAS - HOOVER BRANA - SHOPPING

Dan rezerviran za šetnju Stripom, najpoznatijom ulicom, sa najpoznatijim hotelima i kockarnicama. Možda vam se i posreći! U popodnevnim satima odlazak do Hooverove brane, na granici Nevade i Arizone. Po povratku zaustavljanje u Las Vegas Premium Outlets za nezaobilazni shopping. Slobodno vrijeme za večernje izlaske. Putnicima koji nisu od kocke na raspolaganju je uzbudljiva tura po lokalnim restoranima ili jedan od mnogobrojnih predstava poznatog Cirque de Soleil. ( uz doplatu ). Noćenje.

8. dan: LAS VEGAS – DOLINA SMRTI NP – SEQUOIA - MONTEREY

Napuštamo Vegas i krećemo u smjeru Kalifornije. Na putu ćemo proći kroz Nacionalni park Dolina smrti ( Death Valley NP ) gdje ćemo napraviti i pauzu. Nastavak vožnje uz Nacionalnu šumu sekvoja, gigantskih stabala koji rastu do 115 m visine i opsega gotovo 8 m. U večernjim satima stižemo do obale Kalifornije i poznati gradić Monterey. Noćenje u okolici.

9. dan: MONTEREY – CARMEL BY THE SEA – BIG SUR – PANORAMA CESTA 1 – SILICIJSKA DOLINA – SAN FRANCISCO

Jutarnja šetnja prekrasnim gradićem Monterey i obližnjim Carmel by the sea, jednim od najljepših destinacija kalifornijske obale. Slobodno vrijeme. Vožnja spektakularnom cestom Highway 1 uz zaustavljanja na nekim od mnogobrojnih panoramskih stajališta. Spustiti ćemo se nekoliko kilometara južnije da vidimo i ikonu rute Big Sur, most Bixby. Na putu za San Francisco proći ćemo kroz Silicijsku dolinu, područje sa najvišom koncentracijom tvrtki za visoku tehnologiju. Po dolasku u San Francisco smještaj u hotel. Večernja šetnja centrom grada. Noćenje.

10. dan: SAN FRANCISCO

Krećemo u jutarnji razgled četvrtog grada u SADu, no po gustoći naseljenosti grada odmah iza New Yorka, otkrivenog od Španjolca 1776 g. te potpuno uništenog u požaru i potresu 1906g. Iz obnove nakon potresa iznikao je i najprepoznatiji simbol grada, Golden Gate most kojega ćemo obići i fotografirati. Šetnju centrom grada započeti ćemo na Union Square, gdje ćemo se kasnije ukrcati i na poznati tramvaj i uputiti prema poznatom doku Pier 39 i Fisherman's Warfu. Market ulica, financijski dio, toranj Coit ( ulaznica uz nadoplatu ), poznata krivudava ulica Lombard. Slobodno vrijeme. Savjetujemo posjet zloglasnom zatvoru Alcatraz na otočiću ispred grada koji je nakon godina služenja postao jedna od najatraktivnijih atrakcija grada. Noćenje.

11. dan: SAN FRANCISCO - EUROPA

Slobodno vrijeme za vlastite programe i obilaske nekih od specifičnih dijelova grada. Transfer prema zračnoj luci i kraj ture po Zapadnoj obali. Let prema jednoj od europskih destinacija u poslijepodnevnim satima.

12. dan: EUROPA - ZAGREB

Dolazak na jednu od većih europskih destinacija. Presjedanje na let za Zagreb u jutarnjim satima. Dolazak u Zagreb u popodnevnim ili večernjim satima.

Napomena:

  • putnicima je omogućen i produženi boravak, na upit i ovisno o raspoloživosti, te uz doplatu.
  • Moguća je i provedba programa na fly & drive osnovi ( rent a car + pridruživanje turi )


  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115