Rezervacija

ISTANBUL

CIJENA: 2390.00 Kuna
ISTANBUL


DATUM POLASKA: Ponedjeljak, 28 Prosinac 2020

7 dana autobusom

28.12.2020. - 03.01.2021.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan ZAGREB - SOFIJA
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 04:30 sati. Moguć polazak iz Slavonskog Broda sa odmorišta Marsonija u 07:00 sati (okvirno vrijeme, obavezna prijava prilikom rezervacije). Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Sofiju. Zajednička šetnja s pratiteljem gradskim središtem do crkve Aleksandra Nevskog i povijesne jezgre bugarske prijestolnice. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan SOFIJA - ISTANBUL
Doručak. Nastavak vožnje prema Istanbulu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Istanbul u  kasnim poslijepodnevnim satima. Nakon smještaja u hotel i kraćeg odmora, odlazak na šetnju s pratiteljem putovanja i prvo upoznavanje s turskom prijestolnicom ili odlazak javnim prijevozom do moderne gradske četvrti uz Trg Taksim i Ulicu oslobođenja - Istiklal Caddesi u kojoj se nalaze mnogobrojne trgovine, klubovi i restorani s turskim specijalitetima. Mogućnost zajedničkog odlaska na večeru u tradicionalni turski restoran u Cvijetnom pasažu. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Razgled grada pješice u pratnji gradskog vodiča: bazilika Cisterna koja je poznata i pod nazivom Utonula palača, najveći od nekoliko stotina  antičkih rezervoara vode. Palača Topkapi koja je 400 godina bila glavna rezidencija osmanskih sultana, a u kojoj se čuva impresivna kolekcija blaga, kristala, srebra i kineskog porculana koja uključuje i poznati Smaragd, najveći dragi kamen na svijetu te mnoge važne relikvije. Preporučamo posjetiti harem, labirint intriga i centar svađa palače Topkapi. S terase palače Topkapi pruža se prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Moguć fakultativni odlazak na plovidbu brodom. Tijekom krstarenja po prekrasnom Bosporu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju, imat ćete priliku uživati u prekrasnom pogledu na obalu s mnogobrojnim drvenim vilama, raskošnim palačama, utvrdama i ribarskim selima. Navečer je moguć fakultativni odlazak na program „Istanbulska noć na dva kontinenta“. Odlazak na panoramski razgled Istanbula preko Zlatnog roga, Taksima, Bešiktaš stadiona i četvrti. Prijelaz preko prvog Bosporskog mosta prema brdu-vidikovcu Camlica  s kojeg se pruža pogled na čitav europski i azijski dio Istanbula. Zaustavljanje kod Nove džamije i na vidikovcu. Nastavak razgleda prema poznatoj četvrti Ortakoy gdje su snimane neke od najpoznatijih turskih serija. Pauza za kavu,čaj, vafle ili kumpir - delicije koje su tipične za ovu četvrt koja se nalazi odmah ispod bosporskog mosta. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Nastavak razgleda grada pješice i javnim prijevozom uz pratnju gradskog vodiča. Razgled Plave džamije - Sultanahmet džamije - Hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopola, a danas je memorijalni trg s obeliskom iz rimskog perioda. Razgled Aja Sofije, svojevremeno najveće crkve u Bizantskom carstvu koja je sagrađena u doba cara Justinijana. Odlazak do palače Dolmabahče, rezidencije turskih sultana od sredine 19. stoljeća. Prostorije palače bogato su ukrašene zlatom, srebrom, skupocjenim tepisima i svjetiljkama, a posebno je upečatljiva upotreba kristala i stakla u ukrašavanju najljepših prostorija palače. Fasada palače proteže se uz Bospor u dužini od 500 metara, a parkovi su puni malih jezerca, fontana, ružičnjaka i cvjetnih nasada. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do poznatih tržnica. Na Egipatskoj tržnici moći ćete kupiti neki od mnogobrojnih mirisnih začina i čajeva te doživjeti istinski duh starog Istanbula. Slobodno vrijeme za posjet i kupovinu na Kapali čaršiji - Grand Bazaru, jednom od najvećih natkrivenih bazara na svijetu s više od 4000 trgovina sa zlatom, tkaninama, keramikom i suvenirima. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Moguć fakultativni odlazak na novogodišnju večeru u tipičnom restoranu (uključena večera, neograničeno lokalno alkoholno i bezalkoholno piće, orijentalne plesačice i bogati zabavni program). Noćenje.

5. dan ISTANBUL SRETNA NOVA GODINA!  
Doručak. Nakon odmora od novogodišnjeg dočeka odlazak  s pratiteljem putovanja u posjet poznatom proizvođaču kožnih proizvoda uz mogućnost kupovine kožne odjeće i predmeta. Moguć posjet jednom od shopping centara s bogatim izborom odjeće i obuće po povoljnim cijenama. Slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, ručak, samostalni obilazak skrivenih kutaka turske metropole. Navečer moguć fakultativni odlazak na tursku večer s uključenom večerom i programom tradicionalnih turskih plesova i s trbušnim plesačicama. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan ISTANBUL - PLOVDIV
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema bugarskoj granici. Dolazak u Plovdiv, grad koji je 2019. godine proglašen europskom prijestolnicom kulture. Odlazak  s pratiteljem u večernju šetnju jednim od najstarijih europskih gradova. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan PLOVDIV - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku i Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115