Rezervacija

VILLACH I VELDEN

CIJENA: 210.00 Kuna
VILLACH I VELDEN


DATUM POLASKA: Subota, 02 Ožujak 2019

KARNEVAL U VILLACHU, VIDIKOVAC PYRAMIDENKOGEL

I VELDEN

Termin: 02.03.2019.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

Polazak u 05:00 sati iz Krka, a u 06:00 sati sa autobusnog kolodvora Žabica. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do regije Koruška uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.

Najprije ćemo posjetiti Vidikovac Pyramidenkogel (nije obavezan uspon), visok 100 m, izdaleka je vidljiv zaštitni znak regije Wörthersee koji svakom posjetitelju pruža spektakularan pogled iznad oblaka na ovo prekrasno okruženje. Vidikovac se nalazi na 920 m nadmorske visine, a dolazak na platformu vidikovca moguć je lagodno, panoramskim dizalom, ili pak sportski, stubištem. Nastavljamo vožnju do malog gradića Velden koji se nalazi na samoj obali Worthersee. Na obalama ovog jezera austrijsko plemstvo je podizalo svoje palače i ljetnikovce. Ovo elitno odredište iskazuje se sa prekrasnim pročeljima starih vila i dvorcem Velden koji je svojevrsni simbol ovog mjesta. Šetnja uz jezero i kratko slobodno vrijeme.Odlazak prema Villachu. Villach je drugi najveći koruški grad. Šetnja s voditeljem putovanja kroz zanimljiva unutarnja dvorišta i tipične uličice do tržnice, crkve sv. Jakova i obale rijeke Drave. Tu je i najviši crkveni toranj visine 94 metara. Prisustvovanje u karnevalskim događanjima i velikoj karnevalskoj povorci gdje ćete moći uživati zajedno sa zamaskiranim stanovnicima Villacha svih uzrasta. Glazba na ulicama, maskirani konobari i kuhari u restoranima, karnevalske grupe iz Austrije, Slovenije i Italije daju poseban ugođaj, biranje najljepše maske, štandovi s hranom i pićem biti će otvoreni do kasnih večernjih sati…„Lei lei!“ zov je fašničke družine iz Villacha, koja svake godine zasjeda u kongresnom centru u Villachu. Vrhunac fašnika je pokladni utorak, kada zasjedanje Fašničke republike prenosi austrijska nacionalna televizija. Slobodno vrijeme za kupovinu u gradskom središtu ili posjet nekoj od tipičnih gostionica s lokalnim specijalitetima.

Povratak prema Rijeci i Krku je predviđen u večernjim satima. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115