Rezervacija

KINESKA BAJKA

CIJENA: 10990.00 Kuna
KINESKA BAJKA


DATUM POLASKA: Petak, 27 Listopad 2017

 

POLASCI:

29.08.-07.09., 27.10.-05.11. 2017

 

Višegodišnje hit putovanje

Uključene sve ulaznice po programu

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

 

1. DAN: ZAGREB – BEČ – PEKING  noćni let

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb i prijava na let u 15.15 sati prema Beču s dolaskom u 16.05 sati. Nastavak leta iz Beča je predviđen u 17.40 sati s dolaskom u Peking u 09.15 sati (lokalna vremena). Peking je drugi najveći kineski grad, poznat kao carski grad i glavni grad Narodne Republike Kine.

 

2. DAN: PEKING doručak, večera, noćenje

Po dolasku slijedi transfer do hotela, smještaj i kraći odmor. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji vodiča. Obilazak Nebeskog hrama u kojem su se nekoć održavale razne ceremonije: Okrugli oltar - kamen jeke - zid jeke - molitvena dvorana. Posjet najljepšem budističkom hramu Lama, a zatim večera u tradicionalnom kineskom restoranu.

 

3. DAN: PEKING-KINESKI ZID U BADALINGU doručak, ručak, noćenje

Cjelodnevni izlet do 80 km udaljenog Badalinga, smještenog između sjeverozapadne provincije Gansu i zaljeva Bohai na istočnoj obali. Razgled najveće kineske atrakcije „Kineskog zida“ i najpopularnijeg dijela Badaling kojeg godišnje posjeti nekoliko stotina tisuća turista. Vrijeme za ručak. Odlazak u razgled Mingovih grobnica. Povratak u Peking.

 

4. DAN: PEKING -„ZABRANJENI GRAD“ doručak, večera, noćenje u vlaku

Obilazak Carske palače „Zabranjenog grada“ kojeg čini kompleks palača i zgrada iz kojih su nekoć vladala 24 vladara dinastije Ming i Qing. Vanjski dio kompleksa okružuju 12 m visoki purpurni zidovi, prekrasna jezera, parkovi i zgrade. Odlazak do veličanstvenog i najvećeg trga na svijetu Tian Anmen - Trg nebeskog mira, na kojem se odvilo nekoliko ključnih događaja novije kineske povijesti. Zgrade koje ga okružuju ističu njegovu grandioznost i veličanstvenost: Muzej revolucije, mauzolej Mao Zedunga, Kineski parlament, Tian Anmen vrata, Qiananmen vrata, spomenik nepoznatom junaku. Slobodno vrijeme za ručak. Obilazak Olimpijskog kompleksa. Ukrcaj na vlak i noćna vožnja na relaciji Peking - Xian (smještaj u četverokrevetnim kabinama).


5. DAN: XIAN doručak, kasni ručak, noćenje

Po dolasku u Xian, transfer do hotela i doručak. Odlazak u razgledavanje bivše prijestolnice dinastije Ming. Posjet budističkom svetištu "Pagodu Divlje guske" koji je izgrađen 652 godine kako bi u njemu sačuvali 650 budističkih spisa donesenih iz Indije. Odlazak do gradskih zidina. Vrijeme za kasni ručak. Obilazak islamske četvrti i džamije kineskog stila. U večernjim satima predlažemo opuštanje uz kinesku masažu.

 

6. DAN: XIAN – GLINENA ARMADA doručak, ručak, noćenje u vlaku

Vožnja do 30 km udaljenog Li Tonga. Razgled mauzoleja kineskog cara Qin Shi Huanga i najvažnijeg arheološkog nalazišta, 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini izrađenih s namjenom da čuvaju svog cara nakon njegove smrti, kojeg su 1974 godine pronašli seljaci. Povratak u grad i ručak. Slijedi prijevoz do željezničke stanice i ukrcaj na vlak za Shanghai (smještaj u četverokrevetnim kabinama).


7. DAN: SHANGHAI doručak, večera, noćenje

Dolazak u Shangai je predviđen u jutarnjim satima. Shanghai je smješten u blizini ušća Chang Jianga, važna je luka i industrijsko središte. Vožnja do hotela i doručak. Odlazak u razgled grada, do moderne četvrti i do stare gradske jezgre u kojoj se nalazi prekrasni vrt Yu. Zaustaviti ćemo se i u znamenitoj kineskoj čajani Hu Xin Ting do koje vodi most sa devet zavoja, jer prema kineskim vjerovanjima zli duhovi se mogu kretati samo ravno i tako im je onemogućen dolazak do čajane. Razgled financijsko-poslovnog centra „Bund“. Mogućnost odlaska na krstarenje rijekom Huang-po i uživanje u lijepom pogledu na najnoviju četvrt Pudong.


8. DAN: SHANGHAI – SUZHOU doručak, večera, noćenje

Odlazak na izlet u grad Suzhou/Kineska Venecija - grad trgovaca, obrtnika i umjetnika. Mjesto je ukrašeno lijepim vrtovima, hramovima i mostovima. Posebnu pozornost ćemo namijeniti razgledu procesa izrade dragocjene kineske svile koju ćete moći i kupiti. Povratak u Shanghai.


9. DAN: SHANGHAI - ILI PO ŽELJI HANGZHOU doručak, noćenje

Slobodan dan za kupovinu ili dodatne izlete po želji. Predlažemo izlet u Hangzhou, grad koji se najviše ističe zbog lijepog Zapadnog jezera okruženog vrtovima, hramovima i paviljonima. Razgled budističkog hrama Lingyin iz dinastije Qing. Poslijepodne slijedi krstarenje Zapadnim jezerom i posjet Pagodi šest harmonija koja je izgrađena kako bi simbolično štitila od poplava rijeke Qiantang. Povratak u Shanghai.


10. DAN: SHANGHAI – BEČ ZAGREB doručak

Nakon doručka, slijedi prijevoz do zračne luke i prijava na let u 10.50 sati prema Beču, gdje ćemo stići u 16.10 sati. Nastavak leta za Zagreb je predviđen u 19.30 sati, a dolazak u 20.25 sata. Završetak putovanja.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115