Rezervacija

EKVADOR I GALAPAGOS

CIJENA: 25510.00 Kuna
EKVADOR I GALAPAGOS


DATUM POLASKA: Subota, 23 Rujan 2017

 23.09.-06.10.2017.

13.10.-26.10.2017.

 

Doživite egzotični Galapagos i drugu najviše svjetsku prijestolnicu. Upoznajte jedan od najljepših kolonijalnih gradova u Južnoj Americi.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1.DAN: ZAGREB/VENECIJA – MADRID – QUITO let

LET U QUITO

Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb (po želji uz doplatu) i vožnja do zračne luke Vencije/ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let u 07.40 sati iz Venecije prema Madridu gdje je dolazak predviđen u 10.15 sati. Nastavak leta u 12.35 u Quito s dolaskom u 17.00 sati. Quito je grad koji se nalazi 25 kilometara južno od ekvatora, smješten u dolini rijeke Guayllabamba, na nadmorskoj visini od 2.850 m što ga čini drugim najvišim glavnim gradom na svijetu. Prijevoz do hotela i smještaj.

 

2. DAN: QUITO – OTAVALO doručak, večera, noćenje

QUITO – IZMEĐU SJEVERNE I JUŽNE POLUTKE

Odlazak u razgledavanje jednog od najljepših gradova južne Amerike. Obilazak kulturnih znamenitosti, spomenika i gradskih trgova. Najveća znamenitost je crkva La Compania, barokno djelo izgrađeno od zlata. Nastavak do spomenika Mitad del Mundo i obilazak etnološkog muzeja, koji prikazuje povijest i običaje prvotnih stanovnika današnjeg Ekvadora. Poslijepodne slijedi vožnja cestom Panamericana do provincije Imbabura.


3. DAN: OTAVALO – LASSO doručak, večera, noćenje

PLANINSKI LANAC ANDA

Posjet tradicionalnoj indijanskoj tržnici u Otavalu gdje će nas posebno oduševiti živopisan izbor ručno pletenih vunenih proizvoda. Nedaleko od grada nas očekuju nova otkrića tijekom šetnje Cotacachi parkom uz jezero Cucocha. Oduševiti će nas šarolika priroda uz krater i lijep pogled na planinski lanac Anda. Nastavak putovanja južnom panameričkom cestom koja se zove i Avenija vulkana prema Lassu.

 

4. DAN: NACIONALNI PARK COTOPAXI – BANOS  doručak, večera, noćenje

VULKAN COTOPAXI I PLANTAŽA RUŽA

Odlazak do nacionalnog parka u podnožju vulkana Cotopaxi koji je sa svojih 5.897 m najviši aktivni vulkan na svijetu. Šetnja uz lagunu Limiopungo. Uz malo sreće, uživati ćemo u pogledu na divlje indijanske konje. Slijedi odlazak do plantaže ruža koje su jedan od najvažnijih izvoznih proizvoda Ekvadora. Nastavak u Banos i razgled ceste slapova. Smještaj u okolici, večera.


5. DAN: BANOS – RIOBAMBA – CUENCA doručak, večera, noćenje

U KRALJEVSTVU INKA

Vožnja do Alausija i ukrcaj na vlak. Slijedi zanimljiva vožnja u klanac dubok 300 m. Nastavak do najvažnijih vjerskih i političkih ostataka civilizacije Inka, do ruševina Ingapirce i razgled cesta i zgrade u obliku elipse koje je izgradio narod Inka. Ingapirca je do sada jedino pronađeno arheološko nalazište Inka u Ekvadoru. Nastavak do mjesta Cuenca. Smještaj, večera. 

6. DAN: CUENCA doručak, večera, noćenje

PANAMA ŠEŠIRI

Razgled jednog od najljepših kolonijalnih gradova s popisa UNESCO-a. Šetnja uskim kamenim uličicama, razgled kulturnih gradskih znamenitosti, glavnog trga s prekrasnom starom i novom katedralom, tržnice cvijeća, samostana i starih kuća s drvenim balkonima prepunim cvijeća. Obići ćemo radionicu u kojoj se ručno proizvode Panama šeširi. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Večera, noćenje.


7. DAN: CUENCA – CAJAS NACIONALNI PARK – GUAYAQUIL doručak, večera, noćenje

NACIONALNI PARK CAJAS

Na putu do najvećeg grada Guayaquil, posjetiti ćemo nacionalni park Cajas, vulkansku pokrajinu i raj ljubitelja prirode i životinjskog svijeta. Park koji se proteže na 29.000 hektara čine visoka brda, lagune koje stvaraju male rijeke i potoci i prekrasni biljni svijet. Vožnja raznolikom pokrajinom prema obali tijekom koje ćemo uživati u pogledu na plantaže banana, kave i kakaa. Smještaj, večera i noćenje.

 
8. DAN: GUAYAQUIL doručak, večera, noćenje

RAZGLED NAJVEĆEG GRADA EKVADORA

Danas ćemo upoznati grad u kojem živi više od 2 milijuna stanovnika i predstavlja najveću luku Ekvadora. Šetnja šetalištem uz vladinu palaču i posjet parku Seminario, u kojem žive veliki gušteri iguane te obilazak umjetničke četvrti Las Penas koju krase raznobojne zgrade. Povratak u hotel i noćenje.


9. DAN: GUAYAQUIL – OTOČJE GALAPAGOS doručak, let, večera, noćenje

RAZGLED CENTRA CHARLES DARWIN I SUSRET S VELIKIMI KORNJAČAMA

Prijevoz u ranim jutarnjim satima do zračne luke i let prema otočju Galapagos. Po pristanku na otok Baltra, slijedi vožnja do otoka Santa Cruz, u glavni grad Puerto Ayora. Razgledati ćemo istraživački centar Charles Darwin u kojem žive i divovske kornjače, a među njima i »usamljeni George« kao jedini preživjeli njegove vrste s otoka Pinta. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti jednu od najljepših plaža otočja Galapagos - Tortuga Bay. Smještaj, večera.


10. DAN: GALAPAGOS doručak, ručak, večera, noćenje

KOLONIJE TULJANA, MORSKIH LAVOVA I IGUANA

Vožnja brodom do otoka Nord Seymour, vulkanskog otoka kojeg od otoka Baltra odvaja samo mali zaljev. Tijekom šetnje otokom, imati ćemo priliku promatrati kolonije tuljana, morskih lavova, crvenih rakova i pelikana. Vidjeti ćemo gnijezda brojnih ptica, a posebna zanimljivost biti morske iguane. Ručak na brodu i mogućnost kupanja u jednom od zaljeva.


11. DAN: SANTA CRUZ – ISABELA doručak, večera, noćenje

SUSRET S PINGVINIMA

Nakon doručka ćemo napustiti otok Santa Cruz. Vožnja gliserom do najvećeg otoka Isabela. Po dolasku u luku Puerto Villamil slijedi smještaj u hotel. Poslijepodne ćemo tijekom vožnje s brodom između malih otočića »Tintoreras« u zaljevu Puerto Villamil imati priliku uživati u pogledu na pingvine, morske kornjače, morske lavove i raznobojne ribice. Šetnja među tisućama iguana na jednom od otoka i promatranje morskih pasa u morskom kanalu. Večera, noćenje.


12. DAN: OTOK ISABELA doručak, ručak, večera, noćenje

RUČAK NA IMANJU

Odlazak do vulkana Sierra Negra, drugog najvećeg vulkanskog kratera u svijetu. Uspon na krater. Slijedi ručak na tipičnom galapagoškom imanju. Poslijepodne ćemo uživati u kupanju i snorklanju u zaljevu Concha y Perla (školjka i biseri). Kasno poslijepodne, slijedi povratak na otok Santa Cruz. Smještaj u hotel, večera, noćenje.


13. DAN: BALTRA – GUAYAQUIL – MADRID doručak, let

POGLED U KRATER VULKANA

Vožnja do zračne luke na otoku Baltra, sa usputnim stajanjem na vidikovcu s kojeg se pruža lijep pogled na krater. Let u Guyaquil i nastavak leta u 20.05 sati za Madrid.

 
14. DAN: MADRID  – VENECIJA/ZAGREB

Po dolasku u Madrid u 14.05 sati slijedi nastavak leta u 15.45 sati prema Zračnoj luci Venecije gdje je dolazak predviđen u 18.05 sati. Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.GL2
GL2
GL2
GL2

  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115