Rezervacija

KANADA

CIJENA: 10990.00 Kuna
KANADA


DATUM POLASKA: Srijeda, 02 Listopad 2019

8 dana avionom

Toronto – Slapovi Niagare – Montreal – Quebec - Ottawa

02.10.-09.10.2019.


PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA
  1. dan ZAGREB – TORONTO

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 11:00 sati. Prijava i ukrcaj na let za Toronto u 14:15 sati. Dolazak u Toronto u 17:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

  1. dan TORONTO

Doručak. Razgled Toronta, najvećeg i najuzbudljivijeg urbanog centra Kanade koji je uistinu multikulturalni grad, s lokalnim vodičem: stadion Roger Centre, prije poznat kao SkyDome, koji je dom poznate baseball momčadi Toronto Blue Jays, financijska i modna četvrt, ulica Yonge, Yorkville, Forest Hill, Harbourfront i Queen's Quay, Kineska četvrt, tržnica St. Lawrence, Stara i Nova gradska vijećnica, Eaton centre, Parlament i Sveučilište… Moguć fakultativni uspon na CN toranj (uz doplatu). Odlazak do poznatog CN Towera koji je simbol grada i nekada najviša građevina na svijetu sa svojih 553 metara visine. Slobodno vrijeme u Downtownu za vlastite programe, ručak u jednom od mnogobrojnih restorana poznatih svjetskih kuhinja, shopping u mnogobrojnim eklektičnim dućanima ili posjet nekom od muzeja poput muzeja hokeja na ledu koji je sportski zaštitni znak Kanade. Noćenje.

 

  1. dan TORONTO - SLAPOVI NIAGARE – TORONTO

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni cjelodnevni izlet sa lokalnim vodičem na prekrasne slapove Niagare, jedno od velikih svjetskih prirodnih čuda koji se nalaze na rijeci Niagari između SAD-a i Kanade, a njihovoj ljepoti doprinosi spektakl od 155 milijuna litara vode koja se slijeva preko prekrasnih slapova (uz doplatu). Posjetit ćemo slapove koji spajaju jezera Ontario i Erie gdje se rijeka obrušava 50 metara u dubinu, a u čiju ćete se ljepotu moći uvjeriti tijekom plovidbe brodom oko slapova i doživjeti vrhunac stapanja rijeke sa slapovima te njene moći i snage zbog čega je Niagara Falls uistinu jedinstveno mjesto na mapi svijeta (plovidba uključena u cijenu). Plovidba pored Hoseshoe Falls koji su dobili ime jer podsjećaju na potkovu, American Falls i Bridal Veil – tri slapa koja zajedno čine jednu od najpoznatijih razglednica prirodnih ljepota. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Vožnja kroz poznate vinske regije Ontaria uz poznatu panoramsku cestu Niagara Parkway. Posjet slikovitom gradiću Niagara on the Lake koji je bio prvi glavni grad provincije Gornja Kanada koja je bila dio Britanske Kanade koju je 1791. osnovalo Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Irske. Slobodno vrijeme u ovom slikovitom sjevernoameričkom gradiću koji je sačuvao mnoga obilježja arhitekture 19. stoljeća za kupnju suvenira. Povratak u Toronto u ranim večernjim satima. Putnici koji ostaju u Torontu imaju slobodan dan za vlastite programe, preporučamo odlazak u prekrasan akvarij, posjet dvorcu Casa Loma ili shopping u poznatom Eton Centru. Noćenje.

  1. dan TORONTO – GANANOQUE I TISUĆU OTOKA – MONTREAL

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema gradu Gananoque, čije ime na aboridžinskom znači „grad na dvije rijeke“. Dolazak u Gananoque i odlazak na jednosatnu plovidbu brodom kroz Nacionalni park Tisuću otoka koji se nalazi na samoj granici Kanade i SAD-a (uključena u cijenu). Tijekom plovidbe brodom proći ćemo između velikog broja privatnih otoka na rijeci St. Lawrence i obići najpoznatije lokalitete na području parka poput otoka Zavikon i Millionaire's Rowa. Ovi otoci su na jeziku Irokeza poznati kao Manitana ili „vrt Velikog Duha“, mir na ovim otocima leži na povijesti avanture i borbe za neovisnost. Iskrcaj s broda. Nastavak vožnje do Montreala, drugog grada po veličini u Kanadi i kulturne prijestolnice zemlje kojeg su osnovali francuski doseljenici u 17.st. Grad se smjestio na istoimenom otoku na ušću rijeka Saint Lawrence i Qutaouais, a mnogi ga nazivaju „američkim Parizom“. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

  1. dan MONTREAL

Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe, shopping ili ručak u povijesnoj luci Montreala. U poslijepodnevnim satima odlazak na razgled Montreala autobusom i pješke s lokalnim vodičem: centar grada s poznatim shopping avenijama, Underground City, stari dio grada i trg Jaques Cartier, gradska vijećnica, bazilika Notre Dame, katedrala Marije Kraljice Svijeta, Latinska četvrt, park Mont Royal, kineska četvrt, Sveučilište McGill, Palača umjetnosti, Montrealska burza… Mogućnost fakultativnog posjeta Olimpijskom parku koji je izgrađen za Olimpijske igre 1976. i uspon na 175 metara visok toranj koji je zaštitni znak parka (uz doplatu).Noćenje.

 

  1. dan MONTREAL – QUEBEC – MONTREAL

Doručak. Moguć odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet do Quebec Cityja, glavnog grada provincije Quebec smještenog na ušću rijeka St. Charles i St. Lawrence (uz doplatu). Quebec City je središte frankofonog dijela Kanade, a poznat je po svojim zidinama koje ga okružuju te staroj povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a. Quebec City je jedini grad u Sjevernoj Americi koji je okružen zidinama. Razgled grada s lokalnim vodičem: gradske zidine, aleja Grand, Place d'Armes, simbol grada dvorac Chateau Frontenac (izvana), Dufferin Terrace, Plains of Abraham, Citadela (izvana), parlament, bazilika Notre Dame des Victoires, tipični butici, kafići i restorani u šarmantnoj povijesnoj četvrti Petit Champlain koja odiše francuskom arhitekturom i ugođajem, Place Royale i Place de Paris (izvana)… Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima moguć fakultativni posjet poznatim slapovima Monmorency koji su sa svojih 83 metara visine najviši slapovi provincije Quebec te su za 30 metara viši od Niagara Fallsa. Slapovi se nalaze na mjestu spajanja rijeke Montmorency i rijeke Saint Lawrence (uz doplatu). Slobodno vrijeme za foto pauzu i vlastite programe. Povratak u Montreal. Noćenje.

 

 

  1. dan MONTREAL – OTTAWA – TORONTO

Doručak. Vožnja uz jezero Ontario do Ottawe, glavnog grada Kanade. Šetnja gradskim središtem Ottawe, grada kojeg nazivaju „gradom muzeja“ smještenog uz kanal Rideau: Parlament, Rideau kanal, spomenik Palima u ratu, spomenik Indijancima, katedrala Notre Dame… Nastavak vožnje prema Torontu i transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb u 21:00 sat. Noćni let za Zagreb.

 

 

  1. dan TORONTO – ZAGREB

Dolazak u Zagreb u 11:45 sati po lokalnom vremenu.GL2
GL2
GL2
GL2

  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115