Rezervacija

KUBA

CIJENA: 10990.00 Kuna
KUBA


DATUM POLASKA: Petak, 02 Travanj 2021

TURA PO CENTRALNOJ KUBI

HAVANA -TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO

Zrakoplovom iz Zagreba

GRUPNI POLASCI:

02.04. – 10.04.2021.

03.06. – 11.06.2021.

05.10. – 13.10.2021.

27.11. – 05.12.2021.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. dan: ZAGREB – PARIZ – HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 12.50 sati na liniji AF1561 (Air France). Po dolasku u Pariz u 14.55 sati, nastavak leta za Havanu u 16.40 sati na linii AF951 (Air France). Dolazak u Havanu u 20.35 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: HAVANA

Doručak. Odlazak na organizirani razgled Havane. Ispred hotela čekat će Vas „oldtimeri“ kojima ćete se dovesti do centra grada. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme. Noćenje.

 

3. dan: HAVANA - DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA

Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. dan: HAVANA – GUAMA - CIENFUEGOS - TRINIDAD

Doručak u hotelu. Odjava. Vožnja prema Trinidadu preko prekrasne pokrajine Cienfuegos. Cienfuegos je jedna od glavnih kubanskih luka, a zbog ljepote povijesnog centra nazivaju ga „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. st. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle sagrađena u neo gotičkom stilu. Slijedi ručak (uključen u cijenu). Odlazak u Trinidad, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

 

 

5. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled Trinidada jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Šetnja povijesnom jezgrom i uskim popločanim ulicama uz restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi koja ostavljaju bez daha. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu uz zaustavljanje u Santa Clari, posljednjem počivalištu vođe kubanske revolucije „Che“ Guevare 1958., Che je zauzeo grad, nakon što je minirao prugu i oteo oklopni vlak. Orjentacijski razgled mjesta. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

6. – 7. dan: VARADERO

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

 

8. dan: VARADERO – HAVANA – PARIZ

Nakon doručka odjava iz hotela. Na putu za Havanu zaustavljanje u Cojimaru i ručak. Posjet Hemingwayevoj kući Finca de la Vigia. Odlazak prema zračnoj luci Havana. Prijava na let AF 943 (Air France) s polijetanjem u 22.55 sati. Noćni let.

9. dan: PARIZ – ZAGREB

Dolazak u Pariz u 14.05 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 18.30 sati na liniji AF5047 (Air France). Predviđeni dolazak u Zagreb u 20.20 sati.GL2
GL2
GL2
GL2

  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115