Rezervacija

TAJLAND - BANGKOK I PATTAYA

CIJENA: 9990.00 Kuna
TAJLAND - BANGKOK I PATTAYA


DATUM POLASKA: Srijeda, 08 Siječanj 2020

10 dana/7 noćenja

ZIMSKI PRAZNICI

BANGKOK – KANCHANABURI – PATTAYA

Polazak: 08.01. – 17.01.2020.

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

*Vrijednost više: odlični hoteli 4*, uključene ulaznice, besplatno posredovanje pri ishođenju vize

Smješten u tropskom pojasu između Andamanskog mora i Južno-kineskog mora, Tajland zbog očuvanog kulturnog identiteta, svjetski poznate gastronomije, filmskih plaža i otočića, godišnje privuće preko 16 mil. stranaca iz cijeloga svijeta.

„Zemlja s 1000 osmijeha“ ponosi se 1. mjestom u JI Aziji po vrhunskoj turističkoj ponudi.

 

 

 

1. dan              ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK 1056 u 20.00h, s dolaskom u 00.10h po lokalnom vremenu.

 

2. dan              ISTANBUL – BANGKOK

Nastavak putovanja prema Bangkoku na liniji TK 68 u 01.50h. Obroci i odmor tijekom leta.        

Očekivani dolazak u Bangkok u 14.50h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te dobrodošlica i sastanak s lokalnim predstavnikom. Prijevoz do hotela, prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na fakultativnu plovidbu rijekom Chao Phraya, poznatije kao rijeka kraljeva i najvažnija žila kucavica Tajlanda. Njezini brojni kanali razlog su zašto Bangkok nazivaju „Venecijom Istoka“. Krstareći polako uz obalu, uživajte u večeri uz romantični ambijent svijeća i živopisan pogled na hramove, blistave nebodere i bogat noćni život rijeke. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan              BANGKOK (Thonburi - Kraljevska palača - hramovi)

Nakon doručka odlazak prema zapadnom dijelu grada, do četvrti Thonburi (temelj današnjeg Bangkoka), smještenoj na desnoj obali rijeke Chao Phraya. Thonburi je nekoć, za vrijeme vladavine kralja Taksina Velikog, kratko bio glavni grad Sijama (15 godina), no to je razdoblje bilo prekratko za izgradnju spomenika i hramova kakvi su krasili prijašnje prijestolnice, tako da zanimljivost ovog područja leži u živopisnim stoljetnim kanalima (khlongs) gdje je još uvijek prisutan tradicionalan tajski način života. To će najbolje dočarati vožnja čamcem duž samih kanala. U nastavku posjet Nacionalnom muzeju kraljevskih lađa, gdje ćete imati priliku vidjeti veličanstvena plovila, prekrasno izrezbarena i ukrašena, koja su nekad služila u vojne svrhe, a danas se koriste u procesijama, proslavama i državnim ceremonijama. Slijedi odlazak do Wat Arun-a (hrama zore), jednog od najstarijih i najpoznatijih hramova Bangkoka, kojeg krasi preko 70 m visok toranj ukrašen komadićima obojenog stakla i porculana, dalje do Kraljevske palače, jednog od najljepših primjera sijamske dvorske arhitekture, koja je bila središte kraljevske moći punih 150 godina. Među značajnija zdanja ovog kompleksa ubrajaju se pogrebna dvorana; dvorana za primanja; krunidbena

dvorana; kraljevska gostinjska kuća te Wat Pra Kaew, hram smaragdnog Bude, najstariji i najukrašeniji hram na Tajlandu. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima slijedi obilazak neobičnih hramova: Wat Trimitr sa svojim neprocjenjivim zlatnim Budom (5 i pol tona čistog zlata) i Wat Po, najprostranjenijem hramu s najvećim ležećim Budom na Tajlandu. Noćenje.

 

 

 

4. dan              BANGKOK – DAMNOEN SADUAK – KANCHANABURI – BANGKOK

Doručak te odlazak put svjetski poznate ploveće tržnice Damnoen Saduak, udaljene 100-tinjak km jugozapadno od Bangkoka. Ova je tržnica jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Tajlanda gdje možete doživjeti fascinantan način života lokalnog stanovništva. Trgovci, često žene u tradicionalnim poljoprivrednim plavim košuljama i slamnatim šeširima, prodaju svoju robu (svježe povrće i voće, hranu...) izravno s tipičnih drvenih čamaca (sampan). Put dalje vodi prema sat i pol vožnje udaljenom Kanchanaburiju, u čijoj se blizini nalazi poznati Most na rijeci Kwai, sagrađen tijekom Drugog svjetskog rata od strane ratnih zarobljenika i prisilno unovačenih azijskih radnika. Most je trebao biti dio pruge koja bi spajala Tajland i Burmu, s ciljem snabdijevanja japanskih okupatora koji su planirali napad na Indiju. Obilazak dobro očuvanog groblja s grobnicama oko 9 000 savezničkih vojnika poginulih tijekom gradnje ove zloglasne „Željeznice smrti“. Posjet i obližnjem Željezničom centru Tajland-Burma, muzeju posvećenom povijesti ove željeznice, u kojem je opisana Kanchanaburiova uloga u Drugom svjetskom ratu. Povratak u Bangkok. Noćenje.

 

5. dan              BANGKOK

Nakon doručka odlazimo do tržnice cvijeća na kojoj uz beskrajno šarenilo i opojne mirise raznoraznog cvijeća, ruža, orhideja, tropskog bilja...možete osjetiti duh tajlandske kulture. U ovoj cvjetnoj oazi rade se aranžmani za hramove, trgovine, domove i dr. Odlazimo potom do jednog od najstarijih dijelova grada, ulice Yaowarat oko koje se nalazi jedna od najvećih kineskih četvrti na svijetu s preko milijun Kineza. Preko dana, zbog raznoraznih dućana, zlatarnica i sl. ona je pravi raj za sve one koji vole kupovati jeftinije stvari, a nakon zalaska sunca pretvara se u raj za ljubitelje hrane koji ovdje mogu probati raznorazne specijalitete. Noćenje.

 

6. dan              BANGKOK – PATTAYA

Doručak. Slobodno vrijeme do odjave iz hotela i polaska autobusom prema 150-ak km udaljenoj Pattayi, popularnom ljetovalištu na istočnoj obali Tajlandskog zaljeva. Omiljeno je odredište turista zbog atraktivnih plaža, gostoljubivosti lokalnog stanovništva, niza trgovina, svjetski poznatog noćnog života... Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska u jedan od najpoznatijih tajlandskih kabarea – Alcazar, na jedinstveni plesni i glazbeni show, sjajnih, šarolikih i ekstravagantnih kostima, vrhunskih svjetlosnih i zvučnih efekata, a sve u izvedbi čuvenih ladyboya. Noćenje.

 

7. – 8. dan        PATTAYA

Boravak u hotelu na bazi noćenja s doručkom. Slobodni dani za odmor na plaži, za šetnju, kupovinu ili pak mogućnost odlaska na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Noćenje.

 

Koraljni otok Koh Lan (09.00 – 17.00h)

Zaplovite Tajlandskim zaljevom do Koraljnog otoka Koh Lan, jednostavno stvorenog za uživanje. Ovdje se pod tropskim suncem možete opustiti, plivati i roniti u nestvarno plavom moru ili se pak samo sunčati na prekrasnim bijelim pješčanim plažama. Uključen ručak. Povratak u Pattayu u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

Mini Siam (08.30 – 12.00h)

Poznati park minijatura u kojem na zabavan način možete vidjeti čuda Tajlanda, ali i mnoge druge poznate atrakcije diljem svijeta. Osim replika svetih mjesta i važnih povijesnih znamenitosti Tajlanda, kao što su hram smaragdnog Bude, Spomenik demokracije, most preko rijeke Kwai i dr., tu se mogu naći i Kip slobode, Sydney Opera House, London Tower Bridge, pariški Slavoluk pobjede...

 

9. dan              PATTAYA – BANGKOK – ISTANBUL

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne programe do polaska prema zračnoj luci Bangkok u poslijepodnevnnim satima. Po dolasku, prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 69 u 23.50h. Odmor tijekom noćnog leta.

 

10. dan            ISTANBUL – ZAGEB

Očekivani dolazak u Istanbul u 06.20h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na letu TK 1053 u 08.05h s očekivanim dolaskom u 08.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

   
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115