Rezervacija

MEKSIKO

CIJENA: 8890.00 Kuna
MEKSIKO


DATUM POLASKA: Petak, 11 Listopad 2019

12 dana

11.10. – 22.10.2019.

Mjesta posjeta: Cancun, Playa Del Carmen, Chichen Itza, Tulum & Coba, Isla Mujeres, Mexico city, Taxco

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

1. DAN (11.10.) ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova i podjela putnih dokumenata od strane pratitelja putovanja. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airways za Istanbul u 09.10h. Po dolasku u Istanbul 12:25h slijedi nastavak leta za Cancun s polaskom u 20:55h. Noćni let.

2. DAN (12.10.)   CANCUN – PLAYA DEL CARMEN
Slijetanje u Cancun predviđeno je u 07:50h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela na Playi Del Carmen koji je smješten na samoj plaži. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje destinacije. Za sve korisne informacije na raspolaganju Vam je pratitelj putovanja. Noćenje.

3. DAN (13.10.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA

Nakon doručka predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka odlazak do “Cenote” koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.


4.DAN (14.10.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM I COBA

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u ” Tulum i Coba”. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikiju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli, imati ćete priliku popesti se na piramidu sa lijepim panoramskim pogledom. Nakon lokalnog ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. DAN (15.10.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo izlet na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Mogućnost plivanja s dupinima (više paketa u ponudi – više informacija u završnom pismu). Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje, a uz nadoplatu možete ići i na vožnju kajakom. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (16.10.) PLAYA DEL CARMEN
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Moguća organizacija dodatnih izleta (npr. otok Cozumel) uz asistenciju pratitelja putovanja ili odlazak do Cancuna, jednog od najomiljenih svjetskih ljetovališta. U večernjim satima predlažemo odlazak u club ” Coco Bongo” koji je poznat po svojim tematskim zabavama. Zabava. Noćenje.

 

7. DAN (17.10.) PLAYA DEL CARMEN  – MEXICO CITY

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku Cancun i prijava na let za Meksiko city. Po dolasku doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak na tradicionalnu večeru sa Marijači predstavom. Noćenje.

8. DAN (18.10.) MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Slijedi odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN (19.10.)  MEXICO CITY

Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteki vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne Hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

10. DAN (20.10.)  MEXICO CITY – TAXCO – MEXICO CITY

Nakon doručka prelažemo odlazak na cijelodnevi izlet u Taxco, grad u kojem se nalazi najveći meksički rudnik srebra. Šetnja uskim gradskim ulicama među kolonijalnim palačama. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i kupovinu srebra. Povratak u Mexico city u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN (21.10.)  MEXICO CITY – ISTANBUL

S obzirom da je let za Istanbul u 5.30h transfer će doći po nas u 2.00h ujutro, a doručak će biti dan putnicima u obliku lunch paketa (breakfast box to go). Prijava na let za Istanbul. Noćni let.

12. DAN (22.10.) ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 5.25h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom za Zagreb s polaskom u 7.05h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 8.15h po lokalnom vremenu.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115