Rezervacija

JUŽNA KOREJA - 10 dana

CIJENA: 11890.00 Kuna
JUŽNA KOREJA - 10 dana


DATUM POLASKA: Četvrtak, 04 Listopad 2018

10 dana zrakoplovom

04.10. – 13.10.2018.

Direktni let iz Zagreba!

PROGRAM PUTOVANJA
CIJENE PUTOVANJA
GALERIJA SLIKA

Ukoliko ste istraživački tip ili jednostavno željni istraživanja novih kultura i povijesnih znamenitosti te lokaliteta s duboko ukorijenjenom tradicijom, onda je Južna Koreja apsolutno savršen izbor za Vas!

Jedna od najrazvijenijih svjetskih zemalja sa snažnom industrijom u svim oblastima, Južna Koreja - država prepuna suprotnosti, bogate kulture, drevnih lokaliteta, osebujnih gradova poput Seoula i prekrasnih prirodnih ljepota - ostavit će svakog posjetitelja bez daha!

1. DAN: ZAGREB – SEOUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u 13:20 sati. Polijetanje zrakoplova Korean Air za Seoul je u 17:20 sati, s predviđenim slijetanjem slijedećeg dana u 11:30 sati (lokalno vrijeme).

2. DAN: SEOUL

Predviđeno slijetanje u Seoul je u 11:30 sati (lokalno vrijeme). Nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel i ručak. Nakon što smo se osvježili, poslijepodne provodimo u razgledu Seoula, glavnog i najvećeg grada Južne Koreje, nekadašnje prijestolnice više kraljevstva koja su se kroz povijest izmjenjivala na Korejskom poluotoku. Obilazimo Gangnam Area – Samsung D’light, COEX Mall, tržnica Dongdaemun, trg Dongdaemun Design. Nakon razgleda predlažemo zajedničku večeru u tipičnom koreanskom samoposlužnom restoranu morske hrane – idealno za upoznavanje s lokalnim specijalitetima, običajima i kulturom (doplata na licu mjesta). Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN: SEOUL – DMZ TURA – SUWON

Doručak u hotelu. Nakon doručka slijedi vožnja prema DMZ, granici sjeverne i južne Koreje. DMZ je naziv za dio teritorija koji prolazi sredinom Korejskog poluotoka, a koji je uspostavljen nakon Korejskog rata kako bi služio kao tampon zona između Sjeverne i Južne Koreje. Demilitarizirana zona služi kao granica između Sjeverne i Južne Koreje, a dijeli poluotok prolazeći 38. paralelom. Demilitarizirana zona službeno je nastala nakon Korejskog sporazuma o primirju između Kine, Sjeverne Koreje i Ujedinjenih naroda 1953. godine. Obilazimo Imjingak park, Most Ujedinjenja, ID Check, DMZ kino i izložbenu dvoranu, Treći infiltracijski tunel, Dora osmatračnicu, Dorasan postaju.

Demilitarizirana zona je 250 km duga, otprilike 4 km široka te je, unatoč nazivu, najmilitariziranija granica na svijetu. Nakon posjeta DMZ-u ćemo odmoriti uz ručak.

Nakon ručka nastavljamo prema Suwonu – glavnom gradu provincije Gyeonggi-do, samo 30 km udaljenom od Seoula. Tu ćemo posjetiti utvrdu Hwaseong koja se nalazi na popisu Svjetske baštine UNESCO-a.

Smještaj u hotel u Suwonu. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od korejskih restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

4. DAN: SUWON – ANDONG – GYEONGJU

Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo prema Adongu gdje posjećujemo selo Hahoe (UNESCO). U selu je ostao sačuvan ritualni ples pod maskama Byeolsingut. Osim toga selo čuva mnoge kulturne baštine koje prikazuju korejsku tradiciju i drevne arhitektonske stilove. Posjetiti ćemo i Byeongsan Seowon konfucijansku akademiju, osnovanu početkom 17. stoljeća. Nakon razgleda ćemo odmoriti uz zajednički ručak, pa nastavljamo prema Gyeongju.

Gyeongju je danas drugi najveći grad u provinciji nakon Adonga, no gotovo 1000 godina je bio glavni grad drevnog kraljevstva Silla koje je vladalo dvjema trećinama korejskog poluotoka. Iz tog je vremena u gradu ostao veliki broj arheoloških lokaliteta i kulturnih spomenika, zbog čega ga zovu “Muzej bez zidova“. Obići ćemo kompleks grobnica Daereungwon – velike drevne grobnice kraljeva i plemića kraljevstva Silla. Ovdje se nalaze 23 velike grobnice od kojih su najpoznatije Cheonmachong i Hwangnamdaechong. Vidjeti ćemo Cheomseongdae – najstariji postojeći astronomski opservatorij u Aziji i jezero Anapji (Wolji) – umjetno jezero koje je bilo dio kompleksa drevne palače Banwolseong.

Smještaj u hotel u predgrađu Gyeongjua. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od korejskih restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

5. DAN: GYEONGJU – BUSAN

Doručak u hotelu. Nakon doručka obilazimo hram Bulguksa (UNESCO). Ime hrama u prijevodu znači “Hram Budine zemlje” – glavni hram korejskog budističkog reda Jogye. Unutar kompleksa hrama nalazi se i mjesto hodočašća, špiljski hram Seokguram – Špilja kamenog Bude (UNESCO). Odmoriti ćemo uz zajednički ručak, pa prema Busanu nastavljamo brzim vlakom KTX koji može doseći brzinu od čak 350 km/h.

Po dolasku u Busan obilazimo centar grada: riblju tržnicu Jagalchi, trg BIFF, tržnicu Gukje, Memorijalno groblje UN-a i na kraju obilazimo Haeundae – jednu od najljepših i najpoznatijih koreanskih plaža.

 

Smještaj u hotel u Busanu. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

6. DAN: BUSAN – JEJU

Doručak u hotelu. Nakon doručka obilazimo kvart Gamcheon – stereotip ljepote i kaosa. Smješten na padini, ovaj nekada sirotinjski kvart danas je mješavina pastelnih, „lego-kućica“, obojenih 2009. kako bi privukao posjetitelje u svoje uske ulice. Zajednički ručak, pa rano poslijepodne polijećemo za otok Jeju – „korejske Havaje“ i jedno od 7 novih svjetskih čuda prirode. Let traje sat vremena.

Jeju je vulkanski otok koji se nalazi 130 km južno od Korejskog poluotoka, te najveći otok Južne Koreje i njegova najmanja pokrajina. Vulkanski otok i njegovi tuneli lave su 2007. godine upisani na UNESCO-v popis kao “lokalitet izvanredne ljepote, koji je svjedočanstvo povijesti planeta i njegovih procesa“. Središnja odlika otoka je Hallasan, najviša planina Južne Koreje (1.950 mnm) i uspavani vulkan Hallasan kojeg čini 360 sitnih satelitskih vulkana, a njegova posljednja aktivnost zabilježena je prije 800 godina. Na vrhu vulkana nalazi se krater s jezerom. Značajne su i brojni tuneli kojima je nekada tekla lava, koji su danas prazne špilje.

Nakon slijetanja krećemo u razgled otoka. Posjetiti ćemo tematski park Eco Land Theme Park, Muzej folklora, Prirodoslovni muzej, lokalnu tržnicu Dongmun…

Smještaj u hotel. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

7. DAN: JEJU

Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo s razgledom otoka i krećemo prema njegovoj istočnoj obali. Obilazimo pećinu Manjanggul (UNESCO) – jedan od najdužih i najimpresivnijih tunela lave, brdo “Izlazećeg sunca” Seongsan Ilchulbong (UNESCO) – veliki vulkanski krater nastao u erupciji pred 100.000 godina, slapove Cheonjiyeon – mjesto na kojem se spajaju nebo i zemlja, klif Jusangjeolli – liticu izgrađenu od impozantnih kamenih stupova, Duhovni bonsai vrt … Tijekom razgleda ćemo odmoriti uz ručak i navečer se vraćamo u hotel. Predlažemo zajednički odlazak u jedan od restorana u blizini hotela (doplata na licu mjesta). Noćenje.

8. DAN: JEJU – SEOUL

Doručak u hotelu. Nakon doručka koristimo slobodno vrijeme u razgledu i kupovini elektroničkih proizvoda u velikom Samsung trgovačkom centru. Transfer do zračne luke i let za Seoul.

Nakon slijetanja u Seoulu obilazimo toranj Namsan Seoul – jedan od najviših tornjeva Istoka, Bukchon Hanok – kvart od nekoliko stotina tradicionalnih kuća, tržnicu Namdaemun – najveća tradicionalna tržnica u Koreji. Tijekom razgleda ćemo odmoriti uz zajednički ručak, a nakon razgleda ćemo se smjestiti u hotel i osvježiti.

Predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu korejsku večeru i folklorni show (doplata na licu mjesta). Noćenje.

9. dan – SEOUL

Doručak u hotelu. Nakon doručka nastavljamo s razgledom Soula. Obilazimo palaču (Sjeverna palača) – nekada glavnu palaču dinastije Joseon, a prema mnogima najljepša i najveća od 5 palača u gradu. Oni koji žele osjetiti duh tradicije, palačom mogu prošetati odjeveni u hanbok – tradicionalnu korejsku nošnju. Obići ćemo i Nacionalni tradicijski muzej, Insadong ulicu s bogatom ponudom umjetničkih i obrtničkih proizvoda, prošetati ćemo uz rječicu Cheonggyecheon koja teče centrom Seoula, a onima kojima nije bilo dosta kupovine predlažemo Myeongdong Spree.

Navečer predlažemo zajednički odlazak na plovidbu rijekom Han u trajanju sat vremena (doplata na licu mjesta). Noćenje.

10. DAN: SEOUL – ZAGREB

Doručak u hotelu. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Polijetanje zrakoplova u 11:05, slijetanje u Zagreb u 15:45 po lokalnom vremenu.

 

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.  
    REZERVACIJA HOTELA, TRANSFERI


   

AGENCIJA SOLEN nudi sve vrste turističkih aranžmana i poslova uz direktnu prodaju. Aranžmane putničke agencije moguće je uplatiti putem ovlaštenih subagenata, u poslovnici ili putem žiro-računa. Primamo  kreditne kartice. Plaćanje je moguće karticama Diners, American Express i ZABA Maestro na 2-6 rata, te ostalim karticama jednokratno.


Poslovnica:
Strossmayerova 2, Rijeka, Croatia
Radno vrijeme : 09:00-17:00
email:  solen@solen.hr
tel + 385 51 371587, 371588, fax 372285
Licence: Registration No. 040140115
ID: HR-AB-51-040140115